Estela Baeza, regidora del PSC de Salou, assegura haver patit assetjament laboral

El partit assegura que es va activar el protocol, però que els fets no van quedar demostrats

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària de l'Ajuntament de Salou.
Imatge d'arxiu d'una sessió plenària de l'Ajuntament de Salou. | Cedida
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:25h
Estela Baeza, sisena tinent d'alcalde de l'àrea de Benestar, Serveis Socials, Igualtat i Medi Ambient de l'Ajuntament de Salou, ha denunciat en un comunicat oficial ser víctima d'assetjament laboral i maltractament psicològic, des del 2019, per part d'alguns companys del seu grup municipal, el PSC.


Fonts del partit consultades per l'ACN, han admès que es va activar el protocol intern per assetjament laboral, però que el cas es arxivar perquè "no es van demostrar els fets" i es van trobar "nombroses contradiccions".

Des de l'Ajuntament de Salou han explicat que no es va activar el protocol municipal perquè la regidora no ho va denunciar a l'ens local. Baeza argumenta que el partit l'ha apartat per denunciar la situació viscuda.
 

Baeza assegura que la seva salut s'ha vist agreujada

La regidora i militant del PSC ha assenyalat en el comunicat que des de l'any 2019, ha patit assetjament per raó de sexe, maltractament psicològic i assetjament laboral per membres del grup municipal socialista. Estela Baeza ha explicat que la seva salut s'ha vist agreujada i que ha patit "por, pressió, aïllament i frustració" i ha estat de baixa laboral per "depressió i ansietat". També se li ha diagnosticat un trastorn d'estrès posttraumàtic.

Baeza ha rebut assistència sanitària i també del SIE (Servei d'Intervenció Especialitzada per a les víctimes de la violència masclista). La regidora diu que va comunicar la situació al partit l'any 2020 a través del protocol contra l'assetjament sexual i per raó de gènere.

El 2022 va presentar una denúncia al Comitè de Garanties del PSC amb "proves". Des del partit, han assegurat que els fets no van quedar demostrats, però Baeza lamenta que tingués més pes la versió dels companys acusats que els seus documents mèdics.