La CUP defensa que la compra dels terrenys del «Hard Rock» a la Caixa és un «frau»

La formació anticapitalista no descarta portar-ho a Antifrau | Sergi Saladié lamenta que el Govern "jugui amb la misèria de la gent" parlant de milers i milers de llocs de treball | El diputat apunta que l'objectiu de tot aquest "espectacle" és rescatar uns terrenys "tòxics" de l'entitat bancària

Publicat el 28 de juliol de 2017 a les 19:10
Coincidint amb la data en la qual la mesa de valoració de la mesa de valoració del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou havia d'aprovar l'informe preliminar d'adjudicació del projecte del macrocomplex a Hard Rock, la CUP ha tornat a mostrar la seva posició contrària a tot aquest espai d'oci que s'ha de construir.

Sergi Saladié, diputat de la CUP al Parlament, ha denunciat aquest divendres que "tot això del BCN World s'està convertint en un esperpent" i que cada vegada es veu més clar que tota aquesta operació té l'objectiu de "rescatar uns terrenys morts de fàstic i tòxics de la Caixa, que no ha pogut urbanitzar d'ençà que els va expropiar per un preu irrisori". Ara, segueix Saladié, "els volen requalificar i revalorar a través del Pla Director Urbanístic (PDU) i alhora posar damunt la taula una opció de compra de 150 hectàrees". La Caixa per aquests terrenys, 150 hectàrees, en demana 110 milions d'euros.

Des de la CUP, segons el mateix diputat, estan demanant en reiterades ocasions informació del projecte al Govern i ja han formulat diferents qüestions que esperen que les responguin per escrit com quants diners ha costat fins ara tot el procés fins a arribar fins aquí, si hi ha previsió d'executar l'opció de compra i quan es farà, entre altres. També han demanat la compareixença del secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvador, a la comissió d'economia perquè doni resposta a aquestes qüestions i a moltes altres, totes referents a aquest projecte.

El cas podria acabar a Antifrau

Saladié també ha afirmat que des de la formació anticapitalista s'està valorant políticament i jurídicament que, si el Govern executa aquesta opció de compra dels terrenys de l'entitat bancària, el cas podria acabar a antifrau.

En l'acte de rebuig al projecte de Hard Rock, que s'ha portat a terme davant una oficina de la Caixa a Vila-seca, el diputat també ha volgut recriminar a la Generalitat "que jugui amb la misèria de la gent". El cupaire, en aquest sentit, ha dit que el projecte no té res a veure amb el que es va presentar el 2012 i que els milers i milers de llocs de treball promesos no seran tants i "no se sap de quina qualitat seran". El diputat apunta que "hi ha una manca de rigorositat per part del Govern", ja que no especifica com seran aquests llocs de treball. EL diputat imagina que seran precaris "si tenim en compte que un crupier, que és un dels que més cobra en aquestes instal·lacions guanya 900 euros al mes", ha expressat.

En aquest acte, Saladié ha estat acompanyat de la regidora de Vila-seca en Comú, Elisabet Sánchez, qui s'ha sumat a la mostra de rebuig del projecte, el qual el qualifica d'"espectacle".

Els expropiats demanen que revalorar els terrenys

Saladié ha apuntat que donen suport a la Plataforma Aturem BCN World, que va presentar una demanda davant el TSJC contra el PDU. Ara bé, aquest no és l'únic cas obert que hi ha relacionat amb l'ara anomenat "Hard Rock Entertainment World", ja que els expropiats dels terrenys en els quals s'hi havia de contruir PortAventura denuncien que els van pagar per sòl rústic amb el nou PDU seran requalificats i revalorats, augmentant molt el seu valor.

Javier Huarte, en declaracions a NacióTarragona, va explicar que ja s'havien entrat més d'una vintena d'escrits a la Generalitat demanant la "revaloració" dels terrenys. El lletrat va detallar que el document –la petició- entrat de forma individual està fonamentat en informe tècnic sobre la globalitat del CRT i en el qual s'aplica la revaloració del terreny pel que fa a la superfície expropiada i va recordar, alhora, que la petició de revaloració que es fa a l'Administració és una continuació "de l'expropiació que es va fer en el seu dia -l'any 1989-". En aquell moment, el 13 de juliol, Huarte va destacar que "si en un període de tres mesos la Generalitat no ha donat resposta, entendrem que desestimen la nostra petició i per tant, actuarem en la via que considerem més oportuna".