La FEAT assegura que el Tramcamp és un projecte «faraònic» i «innecessari»

La Federació Empresarial d'Autotransport de Tarragona creu que Tarragona no té «una densitat de població amb prou massa crítica per a l'ús d'un sistema tramviari»

La FEAT ha atacat durament el projecte del Tramcamp.
La FEAT ha atacat durament el projecte del Tramcamp. | TarragonaDigital
19 de desembre del 2023
Actualitzat a les 18:09h
La Federació Empresarial d'Autotransport de Tarragona (FEAT) ha rebutjat el projecte del Tramcamp perquè el considera "faraònic" i innecessari pel Camp de Tarragona. Els transportistes consideren que cal un sistema "àgil i flexible" i aposten per vehicles d'hidrogen i elèctrics amb una "alta" freqüència de pas i amb eixoscívics als llocs per on passaria el tramvia.

L'empresariat també ha lamentat que els camions de mercaderies perilloses hagin de fer 44 quilòmetres de més, ja que tenen prohibit circular pel túnel del coll de Lilla. Davant d'això, han exigit solucions alternatives, com per exemple, el desdoblament de la C-14 des d'Alcover fins a Montblanc, entre altres mesures.

El Tramcamp, "innecessari"

La federació ha estat molt dura contra un delsprojectes que ha de transformar la mobilitat a la demarcació de Tarragona, el Tramcamp. Asseguren que té un "cost/benefici que no té cap justificació" i han assegurat que és un projecte "faraònic i innecessari".

Creuen que la demarcació no té "una densitat de població amb prou massa crítica per a l'ús d'un sistematramviari", ja que segons els seus càlculs un tramvia necessita aproximadament "un milió de viatgers per quilòmetre, i el Tramcamp preveu 46 quilòmetres de vies per portar 9 milions de viatgers".

Una solució, creuen seria que els punts per on està previst que passi el Tramcamp estiguin "reservats en exclusiva al transportpúblic i serveis d'emergències, servits per vehiclesrodats com els trambusos d'hidrogen que fa anys que operen a Pau (França)".

Més poder territorial

Alhora, els responsables de la FEAT han demanat la constitució d'una "veuúnica i potent" dels agents i entitats públiques i privades del Camp de Tarragona per tenir més "poder" en la presa de decisions que afecten l'àreametropolitana. Consideren que la Diputació de Tarragona, els ajuntaments, la patronal, els sindicats, juntament amb les Cambres de Comerç i la Universitat Rovira i Virgili (URV), haurien de treballarplegats. "No podem anar a fer la guerra cadascú pel seu compte", ha dit Aymat.

A banda, els transportistes han reclamat novament el desdoblament de l'N-420 per millorar la connectivitat amb el BaixAragó i la construcció del tercercarril de l'AP-7 des de Salou fins a Ulldecona per descongestionar aquesta via, així com el desdoblament de la C-12 de La Ràpita a Lleida. A la vegada, han exigit que es prioritzin les obres per enllaçar el túnel de Lilla amb l'autopista i han rebutjatl'ampliació de l'aeroport de Barcelona, demanant un millor funcionament en xarxa amb la resta d'aeroports.