La Tarragona que vol Nadal se sustenta per deu pilars bàsics i uns «polítics que trepitgin el carrer»

L'alcaldable del PDECat considera que cal cosir la ciutat i millor molts aspectes en matèria d'urbanisme, economia i neteja

Publicat el 20 de febrer de 2019 a les 19:59
Dídac Nadal ha escollit el Teatre de Tarragona per posar damunt la taula el seu projecte de ciutat pel qual apostarà durant les eleccions. L'alcaldable del PDECat considera que cal recuperar "l'orgull, la capitalitat i el lideratge" de Tarragona. L'actual portaveu del grup municipal a l'Ajuntament considera que la ciutat necessita un canvi, que cal passar pàgina de l'hegemonia socialista perquè el que es necessita són "polítics que trepitgin la ciutat" i que "treballin per cosir la ciutat". En aquest sentit, ha defensat la recuperació de la figura del regidor de barri.

La ciutat que proposa Nadal se sustenta per deu pilars bàsics. El portaveu demòcrata aposta per implantar canvis necessaris en matèria de participació ciutadana, neteja, mobilitat, cultura i patrimoni, esport, serveis socials, promoció econòmica i urbanisme, capitalitat i en tràmits.

A més, Nadal defensa que Tarragona ha de sortir al carrer i encapçalar les reivindicacions per la defensa de la democràcia i considera que és imperdonable que el govern de la capital de la demarcació no sortís en la defensa dels seus ciutadans que "estaven sent atonyinats per la policia".

Nadal vol acabar amb la "paràlisi permanent i crònica" de la ciutat i vol esperonar la ciutadania construint una nova Tarragona amb uns fonaments que es basen a millorar tot el que, a parer seu, no funciona. Aquests són els pilars que proposa el PDECat per assolir l'alcaldia:

[despiece]Treball, dedicació i entrega: El candidat manifesta que calen polítics que trepitgin la ciutat i promet treballar per recuperar l'orgull, la capitalitat i lideratge.

Participació ciutadana: La proposta és que la ciutadania tingui veu i vot en les inversions que es fan a la ciutat. Aposta per generar un vincle real entre els barris i l'Ajuntament i es compromet a recuperar la figura del regidor de barri.

Neteja: Defensa un control de la neteja, una revisió i un canvi en el contracte de la brossa i neteja perquè "no està a l'altura" de la ciutat. Rebutja que l'estat de brutícia de Tarragona sigui només a causa de l'incivisme i ha enviat un missatge a Ballesteros: "No em considero més brut que un Reus".

Seguretat: Destaca que els agents la Guàrdia Urbana "són molts i bons" però no suficients i per tant, que cal incrementar la plantilla. Està convençut que calen càmeres de videovigilància a diferents punts de la ciutat i barris. Un dels punts que vol recuperar, en aquest aspecte, és la policia de barri.

Mobilitat: Cosir la ciutat i que es trenqui la barrera física i psicològica entre el centre i els barris. Aquesta és una de les claus que encapçalen aquest apartat, així com una major "sensibilitat" pels vehicles elèctrics i les bicicletes. També reivindica una política activa dels aparcaments, que es basa, principalment en abaixar el preu per atreure a la gent de fora de la ciutat. Aposta per la creació de camins escolars, per "acabar amb el caos a les entrades i sortides de les escoles". També considera que cal ampliar les línies i freqüències dels busos.

Cultura i el Patrimoni: Denuncia que l'ajuntament és "poc amable i poc sensible amb la nostra cultura" i defensa una clara aposta en aquest aspecte. Assegura la creació d'equipaments i espais culturals i la recuperació dels existents, com el Camp de Mart, la Casa de la Festa, el Banc d’Espanya o la Tabacalera. Una de les línies estratègiques és el fet de potenciar, vendre i projectar la cultura cap a l'exterior. Ha sortit en la defensa del patrimoni històric i aposta per una millor preservació i projecció al món "amb la dignitat que es mereix".

Esport: Implantarà, si aconsegueix la vara d'alcalde, polítiques reals i efectives de foment i promoció de l’esport. Millorarà i dignificarà les instal·lacions esportives de la ciutat. Una de les seves apostes en aquest camp és aprofitar el mar i elaborar convenis amb clubs esportius per acostar-lo als ciutadans.

Serveis socials: "Un dels pilars essencials" són aquests serveis. Nadal considera que tenen algunes mancances, sobretot en matèria de violència de gènere i vol potenciar-ho. Defensa un increment del personal i més inversió per fer front a les necessitats dels ciutadans.

Promoció econòmica: Manifesta que cal elaborar un pla per saber en quina direcció ha d'anar la ciutat. Defensa un pla de xoc contra els locals desocupats per reactivar el comerç i la creació de taules permanents. Considera vital una dinamització de les polítiques en foment del treball i vol abaratir les propostes dels emprenedors. A parer seu, la feina en turisme és millorable i remarca que "quan ens sentim orgullosos, serem capaços de vendre la nostra marca a l'exterior".

Urbanisme: En aquest punt ha tornat a aparèixer la tasca de "cosir la ciutat". Nadal vol ampliar el pont del riu Francolí que dona accés al carrer Ramon y Cajal i que es converteixi en una avinguda agradable pels vianants. Destaca la necessitat de convertir l'N-340, al seu pas pels barris de Ponent i per les urbanitzacions de Llevant, en avingudes on cotxes, vianants i vehicles convisquin sense cap mena de problemàtica. Aposta també per noves polítiques per a la preservació de l’Anella Verda i reclama un Pla Municipal d’Accessibilitat.

Capitalitat: Assegura que cal recuperar la capitalitat de Tarragona i defensa que això es fa "no posant-se de perfil" sinó "defensar els teus sigui qui sigui qui els ataca". En aquest sentit, considera que el govern municipal ha de sortir al carrer per rebutjar les injustícies i la violació de la democràcia. A més, ha assegurat que si cal, es barallarà amb la Generalitat, per defensar que la ciutat exerceixi la capitalitat en matèria sanitària, amb el Joan XXIII com a hospital de referència.​[/despiece]