L'Ajuntament de Mont-roig del Camp aprova el conveni urbanístic per l'arribada de l'empresa coreana

L'alcalde Fran Morancho defensa que la planta de material de bateries Lotte Energy té «les màximes garanties jurídiques»

Autoritats durant una visita als terrenys on s'ubicarà l'empresa.
Autoritats durant una visita als terrenys on s'ubicarà l'empresa. | ACN
19 de desembre del 2023
Actualitzat a les 16:12h
El ple de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat definitivament el conveniurbanístic amb l'empresa coreanaLotteEnergyMaterials Spain SL. En el plenari d'aquest dilluns, 18 de desembre, el consistori ha desestimat les al·legacions del grup municipal de Junts i de ciutadans i entitats per "no contravenirl'ordenamentjurídic o no estar relacionades amb la naturalesaurbanística del conveni".

L'alcalde FranMorancho ha apuntat que aquestes objeccions es podran tenir en compte quan s'aprovin les condicions de compravenda dels terrenys per part de Lotte. El batlle ha defensat que la plantad'elecfoil, producte per a les bateries dels cotxes elèctrics, "tira endavant amb les màximesgaranties jurídiques" de l'Ajuntament i la Generalitat.

Resposta de l'alcalde als contraris al projecte

L'alcalde de Mont-roig del Camp ha respost algunes de les al·legacionscontràries al conveni urbanístic davant una vintena de ciutadans contraris a la implantació de Lotte al municipi i ha proposat crear una comissió de seguiment amb representaciópolítica i del teixit social i econòmic del municipi.

El batlle ha insistit que els tècnics de la Generalitat emetran informes sobre aspectes ambientals i de seguretat per a la població i ha negat que l'Ajuntament hagi d'autoritzar l'ús d'aigua de pous o d'altres llocs, ja que l'empresa s'abastirà a través del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), fet que tampoc afectarà el subministramentd'aigua potable del municipi. Morancho també ha defensat que la planta de Lotte complirà totes les normatives de depuraciód'aigües i de distàncies respecte a la població o les zones naturals.

Sobre l'adquisició de les finques per a la instal·laciód'energiesrenovables per abastir la planta, Morancho va defensar "que es tracta d'una transaccióprivada entre particulars". L'alcalde va apuntar que un cop aprovat definitivament el plaparcial, es valorarà si és necessari donar serveis a la zona d'equipaments resultant "o passar-ho en un altre lloc del municipi".