L'Ajuntament del Vendrell inicia el procés de naturalització de la Rambla Cañas

Les actuacions de transformació d'aquest espai s'allargaran fins a l'any 2026

Enguany començarà la transformació de la Rambla Cañas del Vendrell.
Enguany començarà la transformació de la Rambla Cañas del Vendrell. | Cedida
16 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 10:33h

Aquest mes de gener l'Ajuntament del Vendrell ha iniciat el procés de naturalització de la Rambla Cañas. Aquest és un projecte inclòs dins d'un pla estratègic de cohesió territorial per a una transformació verda de tot el municipi. En aquest cas concret, el projecte es refereix al Tancat com a barri en creixement.
 
L'objectiu, segons ha explicat el consistori en un comunicat, és adaptar aquest espai a les necessitats climàtiques actuals i futures, com a refugi climàtic, i de fer-lo un espai més jugable i més habitable, també més obert i vinculat amb l'entorn de Mas d'en Gual i la natura més propera.

Per això, ja s'ha adjudicat la redacció de la memòria valorada que permetrà definir el projecte marc de tot l'espai, per després desenvolupar-lo per fases. El redisseny de l'espai comptarà amb un taller de participació ciutadana per tal de detectar els principals reptes i fer-lo un espai amable, que respongui a les necessitats del barri i de la població usuària d'aquest espai.

Així mateix, també comptarà amb el treball transversal de totes les àrees de l'Ajuntament del Vendrell per tal de recollir totes les necessitats.
 

Un projecte que estarà enllestit l'any 2026

Els terminis estimats per la transformació d'aquest espai s'allargaran fins al 2026. En aquest sentit, entre 2024 i 2025 es farà la redacció de la memòria valorada del conjunt de l'espai i la contractació externa per la redacció, si escau, del projecte executiu. Entre 2025 i 2026, es farà la licitació de les actuacions i l'execució de l'obra de naturalització

Segons ha assenyalat l'Ajuntament del Vendrell, la renaturalització d'aquest espai permetrà convertir la Rambla Cañas en un gran eix verd lineal, cohesionador i vertebrador del barri del Tancat.
 
La regidora de Medi Ambient, Núria Rovira, ha comentat que "el Vendrell té zones verdes molt petites i segregades, i la ciutadania només ha pogut viure la ciutat des del gris. Les zones verdes i les zones fluvials han estat les grans oblidades dels nostres espais urbans".
 
L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha afegit que que "volem i estem fent un nou municipi, ara dissenyat des del verd, des del blau i des de la vida, vinculada a la natura, a l'activitat física i la salut, a la certesa i seguretat, i a la dinamització comercial i econòmica".