L'alt preu de l'habitatge a Barcelona incrementa la demanda a la província de Tarragona

Cambrils, Salou i Reus han experimentat un augment en la demanda en els darrers anys

Imatge d'un bloc de pisos a la ciutat de Reus.
Imatge d'un bloc de pisos a la ciutat de Reus. | Ajuntament de Reus
20 de novembre del 2023
L'increment del preu de l'habitatge a Barcelona, tant en la compra com en el lloguer, ha provocat que la demanda d'immobles en municipis de la província de Tarragona hagi crescut. Així ho revela un estudi de la consultora immobiliària Vivendex. En aquest sentit, l'anàlisi assenyala que els motius principals d'aquest fenomen són "la possibilitat d'adquirir habitatges a preus més assequibles, així com les oportunitats d'inversió que ofereixen aquests municipis".

L'estudi revela que en els darrers anys, algunes localitats de la província de Tarragona, com Salou o Cambrils, han experimentat una alta demanda d'habitatges. El fundador i CEO de Vivendex, Francesc Quintana, ha explicat que "molts inversors s'han adonat que és una gran oportunitat d'inversió en el mercat immobiliari, especialment per a aquells interessats la compra de propietats per a futurs projectes".
 

El motiu principal: el preu de compra

Quintana ha assegurat que el principal motiu per adquirir un habitatge a la província de Tarragona és el preu de compra. En aquest sentit, a diferència de Barcelona, en localitats com Salou o Cambrils "acostumen a trobar-se cases de molts més metres quadrats per menys del que costaria un pis petit a la ciutat", ha comentat.

L'expert immobiliari ha afegit que "en termes generals, i encara que pot variar en funció de la localitat que triem, els preus en ciutats pròximes a Barcelona solen ser més assequibles". Així mateix, apunta que invertir a la província de Tarragona "pot resultar molt atractiu".

Sobre aquesta qüestió, ho ha justificat "perquè la demarcació té un gran potencial de creixement a llarg termini a causa de la contínua expansió de l'àrea metropolitana de Barcelona i la seva zona d'influència".
 

Reus, una opció atractiva per a compradors amb pressupostos més reduïts i per a jubilats

L'estudi de Vivendex també revela que els compradors amb un pressupost més baix, així com els jubilats, han suposat un increment per l'interès a adquirir habitatges a Reus. Segons Quintana, "per als compradors amb un pressupost més baix, la capital del Baix Camp és una opció idònia perquè ofereix immobles a preus inferiors que en municipis costaners de la província".

Així mateix, l'expert immobiliari ha afegit que Reus també atrau molts inversors "per la bona relació entre el preu de l'habitatge i el preu del lloguer, amb rendibilitats sobre el 7%". Finalment, la capital del Baix Camp també ha despertat interès com a destí residencial per a jubilats. "Hem notat un increment notable d'interessats en pisos per a llogar i després, en el moment de la jubilació, establir la seva residència a Reus", ha dit.

L'anàlisi també revela que l'alta demanda a Reus també és causada per altres factors, com "la seva ubicació entre el mar i la muntanya, la seva condició de ciutat universitària, el seu dinamisme comercial, els seus serveis, una interessant oferta cultural i esportiva, a més de bones comunicacions amb les localitats pròximes, convertint-la en una ciutat molt atractiva per a viure".