Les centenàries Farmàcia Piqué i l'Armeria Ferré de Reus, guardonades per la Generalitat

El Departament d'Empresa i Treball premia els establiments que destaquen per la seva trajectòria, innovació, sostenibilitat i contribució al sector

La Farmàcia Piqué de Reus serà un dels vint-i-un establiments centenaris que rebran el reconeixement aquest 2023
La Farmàcia Piqué de Reus serà un dels vint-i-un establiments centenaris que rebran el reconeixement aquest 2023 | GoogleMaps
14 de desembre del 2023
Actualitzat a la 13:16h
La Generalitat de Catalunya atorga enguany vint-i-vuit guardons a aquells establiments comercials centenaris d'arreu del territori. La Farmàcia Piqué de Reus rebrà el premi com a establiment centenari i l'Armeria Ferré, siutada als afores de la ciutat, serà reconeguda pel seu segle i mig d'història.

El Govern, a través del Consorci de Comerç, Artesana i Moda (CCAM) del Departament d'Empresa i Treball, celebra anualment els Premis Nacionals de Comerç per reconèixer les iniciatives comercials que han destacat  per la seva trajectòria, innovació, sostenibilitat i contribució al prestigi del sector.

Els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris també premien l'actuació d'iniciativa col·lectiva que ha representat i impulsat un reforçament del model català de comerç i serveis.

Un segle d'història i molt més

Els premiats d'enguany es distribueixen per tot Catalunya, amb diferents històries i sectors comercials que celebren la seva longevitat, en vint-i-un casos, centenària, set destacats establiments que ja han superat els 150 anys de trajectòria.

Entre els comerços centenaris es troba la Farmàcia Piqué de Reus, que va aixecar la persiana per primera vegada el 1919, amb el farmacèutic José Monteverde Ayet al capdavant i posteriorment la seva filla Josefina Monteverde Vallespinosa. Quatre generacions de la família després, ofereix servei diari a la plaça del Mercadal.

També a Reus, situada actualment al polígon DYNA i que havia estat a la Riera Miró, l'Armeria Ferré ha celebrat ja més de 175 anys d'antiguitat. Es tracta d'una botiga d'esports i armeria especialitzada en armes de caça, tir esportiu i tota classe de munició i de pesca, així com en el corresponent servei de reparació d'armes i canyes.

L'Armeria Ferré va aixecar la persiana fa més de 175 anys i continua oferint servei a Reus Foto: GoogleMaps