La nova llei de participació ciutadana de Catalunya s'emmiralla en l'experiència de Reus

L'avantprojecte planteja el repte de focalitzar en la qualitat dels pressupostos participatius i el foment de la cultura participativa

L'Ajuntament de Reus té el compromís de fer realitat diverses propostes dels pressupostos participatius
L'Ajuntament de Reus té el compromís de fer realitat diverses propostes dels pressupostos participatius | Ajuntament de Reus
10 de juny de 2024, 13:54
Actualitzat: 13:54h

La regidora de Bon Govern, Transparència i Participació de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Flores, ha participat, aquest dilluns 10 de juny, en una jornada sobre la nova llei de participació ciutadana que tramita la Generalitat de Catalunya. Flores ha exposat la llarga i reconeguda experiència de Reus a la taula rodona "L'Avantprojecte de llei de participació, marc per a la innovació i la qualitat".

Aquesta ha tingut lloc a Barcelona, en el marc de la jornada “Infraestructures i innovació per a la participació ciutadana", organitzada per la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques. La regidora reusenca ha compartit experiències i reflexions amb altres persones expertes sobre els aspectes més innovadors de l'avantprojecte de llei.

La taula rodona ha comptat també amb la participació de Josep Lluís Martí Màrmol, professor de Filosofia del Dret a la Universitat Pompeu Fabra, Quim Brugué Torruella, catedràtic de ciència política a la Universitat de Girona, Carola Castellà Josa, cap de l'Oficina Tècnica de Participació per als Governs Locals de la Diputació de Barcelona.

L’avantprojecte de llei de participació ciutadana presenta el repte d’una participació que vol focalitzar en la qualitat dels processos participatius i no tant amb la quantitat, així com en la necessitat de consolidar una cultura participativa sòlida entre la ciutadania (diversa i plural) i una mirada estratègica de govern pel que fa a la participació. Aquest fet obre les portes a una reflexió profunda sobre la necessitat d’entendre la participació ciutadana com un element central, una oportunitat, per a la millora de les polítiques públiques.

Arxivat a