Els pressupostos de la Generalitat de 2025 incorporaran partides per a la descarbonització de la química

La consellera d'Economia i Finances, Alícia Romero, ha assegurat en una visita a l'ICIQ que assolir una indústria més neta i sostenible serà un dels grans reptes del Govern

La consellera Alícia Romero ha visitat aquest dilluns 14 d'octubre la seu de l'ICIQ.
La consellera Alícia Romero ha visitat aquest dilluns 14 d'octubre la seu de l'ICIQ. | Departament d'Economia i Finances
14 d'octubre de 2024, 17:56
Actualitzat: 17:56h

La consellera d'Economia i Finances de la Generalitat, Alícia Romero, ha destacat aquest dilluns 14 d'octubre la importància cabdal de la descarbonització en la industria química per mantenir aquest sector arrelat al territori i perquè Tarragona "continuï sent el pol industrial químic més important del sud d'Europa". Romero ha recordat que aquest sector "genera el 12% del PIB industrial de Catalunya i molts llocs de treball directes i indirectes", i per això ha considerat prioritari que aquesta indústria es descarbonitzi "per fer-la més neta i competitiva".

En aquest sentit, la consellera ha avançat que assolir una indústria més neta i sostenible serà un dels grans reptes que entomarà el Govern, un fet que "es veurà en els pressupostos del 2025". Romero ha fet aquestes declaracions durant una visita a la seu de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), on ha assistit al lliurament dels III Premis BASF-ICIQ. També hi ha assistit el secretari d'Afers Econòmics i Fons Europeus, Francesc Trillas; el director general de Fons Europeus i Ajuts d'estat, Aleix Cubells; la delegada territorial del Govern a Tarragona, Lucía López; i el secretari d'Estat de Ciència, Innovació i Universitats, Juan Cruz.

Recerca de talent i el coneixement com a gran repte

La màxima responsable de les finances del Govern ha remarcat també la necessitat de "generar talent i que aquest es localitzi i es valoritzi al territori". En aquest sentit ha afirmat que "no s'ha de trencar la cadena de valor del coneixement", alhora que ha afegit que s'ha de tenir en compte que "creem molt coneixement en les nostres universitats i els centres de recerca, però ens costa molt portar-los a la societat".

"Si no som capaços de convertir l'estoc de coneixement que generem en noves empreses, innovació, nous productes o serveis, tot aquest esforç per generar coneixement de poc servirà", ha conclòs la consellera Romero.