Reus homenatja les últimes Filles de la Caritat que deixen la ciutat després de més de dos segles

La Fundació Bara ha agraït la tasca de les quatre germanes que marxen del municipi, on també han contribuït a l'Hospital Sant Joan, l’Institut Pere Mata i la Casa de Beneficència

Imatge de les quatre religioses que fins ara han tingut activitat a la fundació reusenca
Imatge de les quatre religioses que fins ara han tingut activitat a la fundació reusenca | Instagram / @fundacio_bara
24 de gener de 2025, 14:16
Actualitzat: 14:16h

Les Filles de la Caritat van arribar a Reus fa més de 200 anys. Després que les comunitats de Sant Josep Obrer i de Sant Joan abandonessin la ciutat el 2021 i 2020, ara són les germanes de l'Anunciació -l'única comunitat que quedava activa- les que marxen de la capital del Baix Camp. En concret, les religioses Sor Adela, Sor Martina, Sor Conchi i Sor Merche deixaran d'atendre la Fundació Mn. Frederic Bara com fins ara, a causa d'una reestructuració de les seus de les Filles de la Caritat, que es distribuiran a altres punts de Catalunya.

Per aquest motiu, el president del Patronat de la Fundació Bara, Ferran Vidiella, va convocar, per aquest dijous 23 de gener, un acte de reconeixement i agraïment a la seva tasca, ja que la seva partida marca el final d’una etapa de contribucions inestimables al desenvolupament social i humà de Reus des de la seva arribada al segle XIX

Al llarg de la seva estada, les Filles de la Caritat han estat fonamentals en la transformació social de la comunitat. La seva feina al capdavant de la Fundació Bara ha estat un exemple de compromís i dedicació, proporcionant suport integral a infants, adolescents, joves i famílies en situació de vulnerabilitat. El seu impacte també s’ha fet notar en altres institucions clau de la ciutat, com l’Hospital Sant Joan, l’Institut Pere Mata i la Casa de Beneficència de Reus, així com en la col·laboració amb diverses parròquies i associacions locals. 

L'entitat i prop d'un centenar de reusencs i reusenques han honorat, així, el seu llegat de servei, solidaritat i humanitat, recordant la seva valuosa contribució a la ciutat. L'acte ha tingut molts moments emotius, com aquest vídeo en què s'ha recordat el seu recorregut, des de com Sant Vicenç de Paül i Santa Lluïsa de Marillac van crear la Companyia de les Filles de la Caritat, l'arribada d'aquestes a Reus, i com Mn. Frederic Bara i sor Ana María Cabia van crear el Moviment Coordinat de Promoció, ara Fundació Mn. Bara, fa 45 anys. Tot i la marxa de les germanes, l'activitat de l'entitat no es veurà afectada a partir d'ara.

Arxivat a