Reus manté l'aposta per una mobilitat sostenible i amplia la flota municipal de vehicles elèctrics

S'incorporaran 3 turismes i una furgoneta a la flota que utilitzen els tècnics de l'Ajuntament

Reus va ser pionera amb la implementació d'un sistema de mobilitat compartida amb vehicles elèctrics
Reus va ser pionera amb la implementació d'un sistema de mobilitat compartida amb vehicles elèctrics | Ajuntament de Reus
12 de gener del 2024
Actualitzat a les 11:39h

L'Ajuntament de Reus va ser pioner l'any 2019 en termes de mobilitat sostenible i compartida amb l'estrena de vehicles elèctrics i un sistema de car-sharing adreçats a les tasques dels tècnics municipals. A principis de 2024, treu a licitació el subministrament de nous vehicles.

En els darrers quatre anys, la flota corporativa de la ciutat ha arribat a un total de 8 turismes i dues furgonetes, que donen servei a 68 usuaris a través del sistema de vehicles compartits. Per satisfer les necessitats amb una major eficiència, l'Ajuntament proposa incorporar 3 nous turismes i una altra furgoneta.

El pressupost de la licitació del contracte és de 130.000 euros (IVA inclòs) i es divideix en dos lots: d'una banda, els tres vehicles tipus turisme (categoria M), i de l'altra, el vehicle tipus furgoneta (categoria N1). El període per presentar ofertes s'ha prolongat fins al 16 de gener, per un error en el document d'especificacions tècniques.

Mobilitat sostenible i compartida

Els nous vehicles s'incorporaran a la flota de car-sharing municipal, que funciona a través d'una aplicació que permet la reserva del vehicle i la seva obertura mitjançant una targeta sense contacte o el mateix dispositiu mòbil.

L'Ajuntament de Reus, així, genera un impacte positiu com a ciutat i comunitat sostenible (ODS 11) i en l'acció per al clima (ODS 13), a més de beneficis en la salut i la qualitat de l'aigua, pel fet d'utilitzar energia neta.

Des del 2019, el personal municipal reserva els vehicles a través d'una aplicació mòbil Foto: Ajuntament de Reus


L'aposta que es va fer en els seus inicis va permetre implantar el model en l'àmbit municipal i, temps després, es va sumar també una empresa privada que ofereix el mateix servei al ciutadà. Reus compta actualment amb una quinzena de punts de recàrrega de titularitat municipal i gairebé es dupliquen amb els punts privats.

Ampliació de la flota actual

Els quatre vehicles seran de nova matriculació i el concessionari al qual s'adjudiqui el contracte els haurà de lliurar en un període màxim de 9 mesos, a comptar des de la formalització del procés. El contracte és susceptible de ser cofinançat per Fons Next Generation.

El sistema de car-sharing suposa una reducció de les emissions de gasos contaminants i incrementa el temps d'ús dels vehicles municipals, resultant en una amortització d'aquests més eficient: més usuaris amb els mateixos recursos.

Arxivat a