Reus vol fomentar la participació dels joves en projectes de ciutat amb Prototip[s]

Prototip[s] és el nou laboratori per impulsar la participació d'alumnes de 2n i 3r d'ESO i girarà al voltant de la sostenibilitat, el gènere i el feminisme

El consistori vol donar continuïtat a cada curs escolar aquest projecte.
El consistori vol donar continuïtat a cada curs escolar aquest projecte. | Ajuntament de Reus
20 de novembre del 2023
Actualitzat a les 16:25h
L'Ajuntament de Reus vol impulsar la participació dels joves en projectes de ciutat. Per això, ha creat Prototip, un laboratori destinat a alumnes de segon i tercer d'ESO dels centres educatius del municipi, els quals durant aquest novembre respondran una enquesta per tal de conèixer quin és el repte que genera més interès entre l'alumnat.

Enguany, la convocatòria girarà al voltant de qüestions relacionades amb la sostenibilitat, el gènere i el feminisme. La proposta, que s'emmarca dins el PlaLocal de Joventut del consistori, implementarà el "millor" projecte que surti del laboratori. La voluntat és que la iniciativa es faci cada curs escolar.

A més, la següent fase consistirà en la formació de grups - es presentarà un grup per classe d'entre totes les línies de segon i tercer d'ESO. Després es faran treballs i formacions i, el dia 10 d'abril de 2024, se celebrarà la Jornada Prototip a l'equipament cultural de La Palma.

"Busquem crear i aplicarprojectes que sorgeixin de la iniciativajuvenil, així com processos participats. I que aquestes propostes que es treballin ens les facin arribar com a prototips, com a idees executables", ha afirmat el regidor de Joventut, Daniel Marcos, en la presentació de la proposta feta aquest dilluns.