La festa de l'aigua, en honor a Sant Magí (del 14 al 19 d'agost) i més endavant la gran festa major de Tarragona, l'esperadíssima Sant Tecla (del 14 al 24 de setembre) se celebraran amb un ambient molt i molt diferent. Enguany es passarà dels crits de "Ballesteros, dimissió" a gaudir de les festes amb la pancarta pels presos polítics penjada al balcó principal de l'Ajuntament de Tarragona.
La pancarta, segons fonts del govern, no impedirà que al balcó es puguin penjar els penons amb l'escut de Tarragona i que el balcó quedi ben mudat, com sempre que es vesteix per festes.
Xiulets i crits contra l'exalcalde socialista
L'any passat, el CDR va organitzar un acte en el marc del Toc de Crida que donava inici a Santa Tecla. Centenars de persones es van aplegar a la plaça de la Font per celebrar l'arrencada de Festa Majors, molts ho van fer amb crits de "Ballesteros dimissió" i acompanyats del so de desenes de xiulets grocs.
— NacióTarragona (@naciotarragona) 14 de septiembre de 2018
Crits de «Ballesteros dimissió» i una sonora xiulada ressonen a la plaça de la Font abans del tret de sortida a les festes de Santa Tecla https://t.co/Pmutege1uM pic.twitter.com/vbHbMowKuS
Els crits i els xiulets van acompanyar el llavors alcalde del PSC durant totes les festes i també als representants de les altres forces unionistes, com Cs i PP. Els partits del bloc del 155 van ser l'objectiu de diferents campanyes dels CDR de la ciutat que així mostraven el seu desacord amb el paper que juguen "amb la repressió" contra el poble català i els seus dirigents.
Enguany, l'escenari es preveu molt diferent però no per això menys tens. La penjada de la pancarta en solidaritat amb els presos polítics aquest dijous ha generat moltes veus contràries, sobretot per part dels partits -i simpatitzants i militants- dels partits constitucionalistes.
Ara bé, PSC, PP i Cs lamenten que l'alcalde de Tarragona utilitzés el vot de qualitat per desfer l'empat de la moció (presentada per ERC, JxTGN i la CUP) que permetia que es pogués penjar aquest element reivindicatiu a la façana però alhora, també discrepen en les formes com s'hauria d'aturar i per això, la pancarta podrà lluir durant les festes de Sant Magí i Santa Tecla.
Per una banda, Cs i PP defensen que una de les mesures a estudiar és que l'alcalde convoqui un ple extraordinari per tractar el tema si els partits constitucionalistes aconsegueixen que una tercera part dels representants del plenari ho demanin. Això, però, no serà possible, ja que la portaveu del PSC ha dit que "em sembla escandalós demanar un ple extraordinari per aquest tema" i en aquest sentit, ha emplaçat a Cs i PP a treballar amb la possibilitat de presentar una moció al ple del 30 de setembre.
Sobre això, el portaveu del PP, José Luis Martín, no s'ha mossegat la llengua i ha dit que lamenta "la indolència dels socialistes" perquè "han donat prioritat a les vacances dels seus consellers abans que a la urgència de convocar el ple extraordinari al mes d'agost".
Per la seva banda, Rubén Viñuales de Cs, ha denunciat que la pancarta "el que fa és extirpar una part de la ciutadania que no va votar els partits independentistes a les eleccions" i ha afegit que "avui és un dia trist, crec que hi ha un divorci amb la societat de Tarragona".