Seleccionen els projectes finalistes per a la reforma de l'espai públic del Port

El jurat independent ha tirat cinc propostes d'entre les 13 que van passar el tall

Es crearà un gran parc urbà de més de 8.000 m2 al voltant de la seu institucional i de la seu administrativa del Port.
Es crearà un gran parc urbà de més de 8.000 m2 al voltant de la seu institucional i de la seu administrativa del Port. | ACN/Ariadna Escoda
22 de març del 2023
Actualitzat a les 15:38h
El jurat del Concurs d’Idees per a la reforma urbanística de l’entorn de les seus de l’APT es va reunir ahir per seleccionar els 5 treballs finalistes d’entre les 13 propostes presentades. Aquest concurs, licitat el febrer passat, busca la millor solució per a la renaturalització d’aquest espai urbà, millorar la connectivitat port-ciutat i Moll de Costa-passeig del Miracle i fomentar la mobilitat sostenible, entre altres objectius.

En la primera fase, es van admetre les sol·licituds per participar de 21 equips professionals després de fer l’anàlisi de cada candidatura. Es va convidar aquests 21 equips a presentar una idea inicial de forma anònima basada en una proposta gràfica i un breu resum. En aquest sentit, l’APT va rebre 13 propostes vàlides per participar.

Aquest dimarts, el jurat d’experts independents —format per arquitectes, urbanistes, geògrafs i paisatgistes—, va triar les 5 millors solucions per a la transformació urbanística de l’entorn de les seus de l’APT.
 

L'elecció del projecte guanyador

La fase final del procés serà l’elecció de l’opció guanyadora. Ara, els cinc equips seleccionats tenen, a partir d’ara, un mes per presentar una proposta més desenvolupada i optar a ser l’equip professional que s'encarregarà del projecte final de transformació dels espais situats al voltant de les seus del Port de Tarragona.

El guanyador s'encarregarà de redactar el projecte executiu que contribuirà a crear un gran parc urbà de més de 8.000 m2 al voltant de la seu institucional i de la seu administrativa de l’APT, a la millora de la connectivitat amb la ciutat de Tarragona, a impulsar la mobilitat sostenible i a reduir les emissions de carboni.

Es preveu que la proposta guanyadora s'anunciï a principis del pròxim mes de maig.
 

Un jurat independent

El jurat de professionals que triaran la proposta guanyadora està format per sis persones (3 homes i 3 dones) no adscrites. Es tracta de professionals independents, amb una reconeguda experiència i trajectòria en el món de l’arquitectura i de l’urbanisme.

La selecció del jurat s’ha efectuat amb l’objectiu de respectar els principis de professionalitat, especialització en relació amb l’objecte del concurs, imparcialitat, absència d’incompatibilitat i independència.

Les persones que formen part del jurat del concurs d’idees són l'arquitecta Marina Berasategui, l'arquitecte Jordi Romera, el geògraf Rafael López Monné, l'arquitecta i urbanista Imma Merino, l'arquitecte Francesc Santacana i la paisatgista Pauline Solviche.