Tots els actes: Valls celebrarà la 5a Setmana LGBTIQ+

Impulsada per Orgull Vallenc, Llumull Audiovisuals i el Casal Popular La Turba, l’edició d’enguany tindrà lloc del 24 de març a l’1 d’abril

Imatge d'arxiu d'una manifestació
Imatge d'arxiu d'una manifestació | Gemma Sánchez/ACN
10 de març del 2023
Actualitzat a la 13:08h
Valls celebrarà per cinquena vegada una setmana d’activitats dedicada al col·lectiu LGBTIQ+. El tret de sortida el donarà la projecció als JCA Cinemes de Valls de la pel·lícula “La amiga de mi amiga” que es podrà veure durant tota la setmana.

En l’àmbit de les xerrades cal destacar les dues que s’han organitzat enguany. En primer lloc, la xerrada  “Aliances ciberfeministes, masculinitats ferides i ascens reaccionaris” a càrrec de Proyecto Una i que tindrà lloc el divendres 24 de març. En l’àmbit de l’esport, enguany visitaran la setmana LGBTIQ+ el club esportiu Panteres Grogues. Es tracta d’un club esportiu nascut el 1994 a Barcelona, referent en visibilitat i promoció dels drets del col·lectiu LGTBIQ+ en l'esport i pioner a Europa en aquest àmbit. La xerrada tindrà lloc el dilluns 27 a la tarda.

En l’àmbit literari la setmana ha organitzat dues presentacions de llibres. La primera serà el dimarts 29, el llibre serà Trans*gresorxs i comptarà l’autori del llibre, Bru Madrenas. La segona presentació serà el divendres 31, el llibre serà “El somriure dels dofins” i també comptarà amb el seu autor, Francesc Soler.

En l’àmbit audiovisual, a més de la projecció de “La amiga de mi amiga”, també hi haurà la projecció del documental “Sedimentos” i el posterior col·loqui amb el seu director, Adrián Silvestre, el dijous 30 de març a la tarda.
 

Sopar i concert

En l’àmbit més festiu la setmana LGBTIQ+ ha programat un sopar de pa i porta i un concert amb la cantautora vallenca Elena Volpini el divendres 24 al vespre. L’endemà dissabte, i després del dinar popular, tindrà lloc la primera edició de VilaniuDrag. Els bars de Vilaniu s’han unit enguany a la setmana LGBTIQ+ i acolliran una ruta amb actuacions de Drags en els sis bars que s’han sumat a la iniciativa (Bruch, Antic, Pèrgola, Munta-t’ho bé, Providència i Safareig). Així, el dissabte 25 a la tarda el centre de Valls s’omplirà d’actuacions espectaculars.

Seguint amb l’àmbit més lúdic, el diumenge a la tarda, Ca l’Alemany s’omplirà de jocs de taula amb la presentació  dels projectes Joc de Cartes Bollodrama, joc eròtic Voluptas  i La Raposa: Bar Vegà i Llibreria Feminista. En acabar hi haurà el torneig internacional de Bollodrama.

La setmana LGBTIQ+ d’enguany també comptarà amb un taller de Drag a càrrec de Joy. El taller serà dissabte 1 d’abril al matí, i està obert a dones i membres del col·lectiu.
Pels més petits, s’aposta enguany per l’espectacle infantil “La motxilla de l’Ada”, que es troba dins la programació teatral de la Xarxa de Cultura. De fet, treballar amb els més petits és un dels objectius de la setmana LGBTIQ+.

A més enguany la setmana també serà un punt de trobada per diverses organitzacions LGBTIQ+ del Camp el dissabte 25 al matí. La il·lustració del cartell de la V Setmana d’Orgull Vallenc ha anat a càrrec de l’artista vallenca Milena Ataides.