Un 10% dels accidents al Vendrell tenen un patinet elèctric involucrat

La policia local ha posat 43 multes en el mes que ha durat la campanya de control d'aquests vehicles

La policia del Vendrell ha multat 43 usuaris de patinet elèctric en un mes.
La policia del Vendrell ha multat 43 usuaris de patinet elèctric en un mes. | Let's Kick
24 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:16h
La Policia Municipal del Vendrell va fer entre el 15 de gener i el 15 de febrer una campanya específica de control dels patinets elèctrics. Aquest divendres 24 de febrer, el primer tinent d'alcalde, Christian Soriano, n'ha presentat els resultats. Durant el mes de campanya, els agents de la policia local han identificat prop de 300 usuaris de patinets i han posat 43 sancions.

Segons Soriano, la majoria de multes (un 47%) han estat per circular per la vorera, seguides de les que s'han posat perquè hi havia més d'una persona circulant amb el mateix patinet (23%) i de les que s'han posat per conducció negligent (14%). Altres sancions s'han interposat per circular en sentit contrari, fer-ho per una zona prohibida a la circulació, estacionar el vehicle en una zona no habilitada o no obeir les ordres dels agents.

La majoria de sancions s'han posat al centre, al Tancat i al Mas d'en Gual. El 65% de les 310 persones identificades eren majors de divuit anys i un terç d'aquestes identificacions es van fer al centre de la ciutat.

Un 10% d'accidents, amb patinets involucrats

Una altra xifra que Soriano ha donat aquest divendres és que durant el 2022 i aquest inici de 2023, un 10% dels accidents que s'han registrat a la via pública al Vendrell han tingut un vehicle de mobilitat personal involucrat.

Amb campanyes com aquesta, que es repetiran periòdicament, l'Ajuntament vol aconseguir "un ús més responsable d’aquest mitjà de transport i evitar al màxim els possibles accidents", ha destacat el primer tinent d'alcalde. Soriano ha afegit que el primordial és "protegir la seguretat del vianant".