[noticiadiari]99/10093[/noticiadiari]
Una possibilitat que, aquest divendres a la tarda, ha semblat que quedava desarticulada. Després d'algunes informacions publicades, però, des del PP de Reus neguen haver tancat o descartat cap acord. Aquest mateix dilluns tenen prevista una reunió amb el PSC que, segons es va deixar clar ahir, també hauria d'implicar Ara Reus.
Els populars subratllen que mantenen totes les opcions obertes, conscients que poden acabar sent decisius a l'hora de nomenar la pròxima alcaldessa de Reus. És per això que poden fer valer aquest pes durant les negociacions amb els diferents partits. Per una banda, si arriben a algun acord, de govern o no, amb el PSC i Ara Reus, quedaria desactivada l'alternativa que hauria estat explorant ERC.
[noticiadiari]99/10062[/noticiadiari]
L'aritmètica no permet donar per sentenciada l'alcaldia
Amb els resultats electorals sobre la taula, els republicans són segona força i necessitarien els seus cinc vots i nou més perquè Noemí Llauradó sigui alcaldessa. Catorze és la xifra que marca la majoria absoluta, necessària per ser investida en primera volta el 17 de juny, quan s'ha de celebrar el ple de constitució dels nous Ajuntaments.Una investidura que, generalment, compta amb el suport del futur equip de govern, però que, sobre el paper, pot rebre vots a favor de partits que no s'incorporin al govern. Si ERC s'entengués amb Junts per Reus —tenen cinc regidors— i amb la CUP —en tenen dos—, encara els caldrien dos vots més. Amb el pacte del PSC i Ara Reus, i amb Vox com a línia vermella, l'única alternativa que queda són els dos regidors del PP.
Si el PP no arribés a cap acord amb el PSC i Ara Reus, però sí que hi arribés amb ERC, podria donar suport a Noemí Llauradó, estroncant la possibilitat de l'alcaldia socialista. Es desconeix què hi ha exactament sobre la taula, però no seria la primera vegada que, en un escenari com aquest, les negociacions contemplen fórmules més enllà d'un pacte de govern estricte.
La configuració de l'entramat de l'Ajuntament per als pròxims quatre anys no només inclou el cartipàs municipal amb el repartiment de regidories. Com a la resta de ciutats mitjanes i grans, a les negociacions també poden entrar-hi els consells d'administració de les empreses municipals.