6 menors abusen d'una nena d'onze anys en un centre comercial a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra estan investigant els fets: tres dels menors implicats són inimputables perquè són menors de 14 anys

Els Mossos investiguen la violació grupal a la menor.
Els Mossos investiguen la violació grupal a la menor. | Pau Masó
TarragonaDigital
07 de març del 2023
Actualitzat a les 18:04h
Els Mossos investiguen una violació grupal de sis menors sobre una nena d'onze anys als lavabos del Centre Comercial Màgic de Badalona a mitjan novembre de l'any passat, segons ha avançat TV3 i ha confirmat a l'ACN el cos policial.La policia no ha volgut donar més detalls del cas atès que tots els implicats són menors d'edat.

La informació facilitada per la televisió, però, explica que dels sis menors que van participar en la violació, cinc estan identificats per la víctima. D'aquests cinc, tres són inimputables, perquè són menors de catorze anys. Dels altres dos, un està ingressat en un centre de règim tancat i l'altre està en llibertat vigilada. Una germana de la víctima ha explicat que va ser violada mentre l'amenaçaven amb un ganivet.

L'amenacen amb un ganivet i la tanquen al lavabo

Segons la informació de TV3, la nena no recorda exactament el dia que van passar els fets, però pel que ha explicat a la família s'ha arribat a la conclusió que devia ser el 19 de novembre. Aquell dia va anar a veure roba al centre comercial, i en un moment donat un dels menors del grup la va amenaçar amb un ganivet i entre tots se la van endur al lavabo, on la van violar.

Un cop van acabar la van deixar allà i van marxar. Ella va sortir i va demanar ajuda a un agent de seguretat, però segons el relat de la família, no li va fer cas. Els responsables del centre comercial, segons explica la informació de la televisió, no han pogut localitzar aquest agent.


Aquesta informació també l'ha confirmat a l'ACN el mateix centre comercial, que ha assegurat que la primera notícia que va tenir del cas va ser la facilitada pels Mossos d'Esquadra en el marc de la investigació, a partir del 15 de desembre. Els responsables del centre afirmen que ara com ara no saben si l'agent del qual parla la víctima era seu o d'alguna botiga, i subratllen que entre el seu personal ningú coneixia el cas. Alhora afirmen que estan col·laborant amb la investigació policial i que estan oberts a seguir-ho fent.

Circulava un vídeo sobre els fets

La nena va arribar a casa i no va dir res del que havia passat, i no ho va fer fins que a mitjan desembre un seu germà va explicar que a l'institut li havien dit que circulava un vídeo del fet. Aleshores sí que va dir tot el que havia passat i la família va anar immediatament a denunciar-ho.

La víctima va poder identificar cinc dels sis agressors, tots ells menors. Tres són inimputables perquè tenen menys de 14 anys, mentre que dels altres dos, un, el que es considera que té més responsabilitat en els fets, ha ingressat de manera preventiva en un centre de menors de règim tancat. El cinquè està sota llibertat vigilada. El sisè encara no ha estat identificat.

L'Ajuntament de Badalona ha condemnat els fets en declaracions a l'ACN i ha demanat respecte per la investigació policial dels Mossos.