Tarragona, la demarcació amb més morts a les carreteres a Catalunya fins al mes d'abril

Un total de 17 persones han perdut la vida en els primers quatre mesos de l'any en 16 accidents a les carreteres tarragonines
Imatge d'un dels accidents mortals a l'N-340 aquest abril a Tarragona. | TarragonaDigital
 

Tarragona continua aquest 2019 al capdavant a Catalunya en la tràgica estadística de víctimes mortals a les carreteres. Des que va començar l'any, la demarcació tarragonina ha estat en tot moment on més persones han perdut la vida en accidents de trànsit i sembla que aquesta xifra malauradament segueix augmentant. Durant el mes d'abril tres víctimes mortals han inflat la dada passant de les catorze a les disset persones mortes, i el maig comença també amb molt males dades després que el migdia de l'1 de maig un jove de 27 anys hagi perdut la vida en un accident contra un camió a la TV-3141 a Riudoms.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La dada més significativa d'aquest mes d'abril, a banda de les tres persones mortes, és que tots tres accidents mortals van tenir lloc a l'N-340. La primera de les víctimes mortals es va produir el diumenge 14 d'abril a l'N-340 a Altafulla, just en la zona d'accés a l'autopista. Allí dos vehicles van xocar al punt quilomètric 1.176 i com a conseqüència dues persones van quedar ferides lleus i una d'elles greu, la qual acabaria morint hores més tard, convertint-se en el primer mort a les carreteres de Tarragona del mes d'abril. La víctima era un home de 86 anys i veí de Valls.

 

Just l'endemà, el dilluns 15 d'abril, una persona va perdre la vida en un xoc frontal a l'N-340 al seu pas pel Perelló, al Baix Ebre. Una furgoneta i un turisme van col·lidir i en l'accident una dona italiana, de 77 anys, va acabar morint. Els tres ocupants que anaven a la furgoneta també van resultar ferits, un d'ells greu i dos menys greus.

 

L'últim accident mortal de l'abril es va produir el dissabte 27. El conductor d'un cotxe, veí de Tortosa de 68 anys, es va convertir en la tercera víctima mortal del mes després que xoqués contra un altre vehicle a l'N-340, aquest cop a l'altura d'Alcanar. En aquest accident també van resultar ferides dues persones més, acompanyants del cotxe de la víctima mortal, i un ferit menys lleu de l'altre vehicle implicat en els fets. Amb aquestes tres morts a les carreteres tarragonines, el balanç d'aquest 2019 ja és de 17 víctimes en 16 accidents mortals.

 

Descens del 17,6% de víctimes mortals a Catalunya

Tot i aquestes xifres que han augmentat el nombre de morts a Tarragona durant el mateix període del 2018 —quan se'n comptabilitzaven 15—, a Catalunya la dada és lleugerament positiva ja que s'ha produït un descens del 17,6%, amb 51 persones que han mort en 49 accidents. Segons dades facilitades per Trànsit, un terç d'aquestes víctimes mortals provenen de col·lectius considerats 'vulnerables', és a dir, motoristes, ciclistes i vianants

 

Pel que fa a l'edat de les persones que han perdut la vida, 19 dels 51 morts a Catalunya tenen més de 65 anys i per franges la segona que aglomera més morts és la que va dels 45 als 54 anys. Des de Trànsit també alerten que més de la meitat dels morts, en concret 34, han patit l'accident entre divendres i diumenge i la meitat, a més, de tarda. La resta de demarcacions sumen 16 morts a Barcelona, 10 morts a Girona i 8 morts a Lleida.

 

També et pot interessar...

— Tres accidents mortals durant el mes de gener a les carreteres tarragonines

Sis accidents mortals durant el mes de febrer al Camp de Tarragona

— Catorze víctimes mortals en accidents de trànsit a Tarragona en el primer trimestre de 2019