Exterior del CAP d'Alcanar

Acusen d'un delicte d'odi una usuària del CAP d'Alcanar que va insultar una metgessa pel seu origen racial

La dona va «humiliar» la doctora «durant gairebé una hora», segons la fiscalia, que demana 1 any de presó

La fiscalia demana 1 any de presó  per un suposat delicte d'odi a una usuària del CAP d'Alcanar que va insultar una doctora  amb el propòsit «d'ofendre-la i humiliar-la pel seu origen racial». Els fets van passar durant la tarda del 16 de juny del 2018.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons relata la fiscalia, la processada va acudir al centre mèdic perquè la seva filla menor s'havia fet un tall  a la part inferior de la barbeta. Mentre atenien la nena i com que considerava que la metgessa no l'havia curat adequadament, l'acusada es va dirigir públicament a ella i la va insultar  «durant aproximadament una hora». En concret, va manifestar que era «una filla de puta» i «una negra de merda», i va etzibar que «al meu país odiem als negres i els apallissem».

La processada també va arribar a dir a la professional sanitària que «et follen els negres, ets una mal follada» i que ella «havia vingut del Marroc per no haver d'aguantar negres de merda». Tot plegat, segons recull l'escrit d'acusació, amb el propòsit d'ofendre i humiliar la doctora, que és natural de la República Dominicana.

Segons el ministeri fiscal, els fets constitueixen un suposat delicte d'odi pel qual demana 1 any de presó i el pagament de 2.400 euros de multa. La fiscalia també reclama que la dona indemnitzi  la doctora amb 1.000 euros pels danys morals. El cas arribarà properament a judici als jutjats penals de Tortosa.