Cases del Francàs amb l'aigua a la porta.

L'aigua de mar arriba a l'interior de diverses cases al Francàs

La zona marítim de Calafell ha quedat plena de fang

La llevantada derivada de la borrasca Glòria ha donat una petita treva aquest dimecres 22 de gener al matí, després que durant el vespre i la nit passés un front molt actiu pel Baix Penedès. Aquest matí encara es podien veure les conseqüències de la tempesta, especialment a les zones del litoral, on l'aigua del mar va créixer fins a arribar a tocar dels habitatges en alguns punts de la costa

El mar arriba a les cases del Port Francàs

És el cas de la zona que es coneix com a Port Francàs, a tocar del terme municipal de Roda de Berà. Allà, el mar va arribar fins a la porta d'un conjunt de cases que estan a primera línia, i en algun cas l'aigua fins i tot va penetrar a l'interior. Aquest matí, el mar havia retrocedit uns mestres, però encara es podia veure l'aigua que s'havia quedat entollada a tocar de les cases. La majoria d'elles són segones residències, amb el qual hi ha pocs veïns a l'hivern.

El propietari d'una de les cases, que havia anat a veure com havia quedat a primera hora del matí, explicava a TarragonaDigital que quan es va urbanitzar la zona «el mar estava molt més enrere i hi havia unes roques al davant, on hi pescàvem». Tot això ha desaparegut, i a ara l'aigua de mar està a pocs metres dels habitatges. De fet, la platja del Francàs ha estat totalment engolida a banda i banda del búnquer.

El Francàs, sense platja.
L'aigua ha engolit totalment la platja del Francàs. | BP Diari
 

Un altre punt on el mar va arribar a tocar de les portes al vespre va ser al Passeig de Sant Salvador, a la zona de la plaça de les Palmeres. Aquest matí, els operaris miraven de netejar les restes de vegetació marina i fang que hi havia al passeig. L'aigua havia negat alguns pàrquings i negocis de la zona.

«Aquest cop entenem que és excepcional, però és que aquesta ja és la quarta vegada aquest hivern que passa això», explica el Pau, un dels residents a la zona. La plaça de les Palmeres és un dels llocs on l'aigua de mar entra de forma habitual pels desaigües de pluja que hi ha.

El Passeig de Sant Salvador, ple d'aigua.
Aspecte del Passeig de Sant Salvador, aquest dimecres. | BP Diari

El Passeig de Calafell, ple de fang

Al migdia, es mantenia tallat el pas pel pont de Cala Berenguer i també per la riera de la Bisbal a la carretera que va cap al sector del Sanatori. A Calafell, l'aigua també va entrar al Passeig Marítim i els carrers adjacents, deixant tota la zona enfangada. Aquest matí, els operaris municipals miraven de netejar-ho amb rapidesa. Al municipi calafellenc s'han recollit 90 litres per metre quadrat de precipitació. 

Al centre del Vendrell hi ha hagut, durant la matinada, la caiguda d'un xiprer a l'avinguda del Baix Penedès, que ha afectat un semàfor. Els Bombers han aconseguit retirar l'arbre i senyalitzar la zona abans de les cinc del matí. Tot i la treva d'aquest matí, des de Protecció Civil han alertat que un nou front arribarà a la comarca a partir del migdia i primera hora de la tarda, amb pluges intenses i un fort onatge. Per aquest motiu, recomanen precaució en els desplaçaments i no acostar-se a les zones costaneres.

Carrers de la platja de Calafell, plens de fang.
El fang ha omplert els carrers de Calafell Platja. | Ajuntament de Calafell