Brot massiu en un càmping de Cambrils amb gairebé mig miler d'afectats

Salut Pública ha obert una investigació per tal d'esbrinar l'origen d'aquest brot de gastroenteritis

Imatge d'arxiu del Cambrils Park Resort.
Imatge d'arxiu del Cambrils Park Resort. | Google Maps
21 de febrer del 2023
Actualitzat a les 17:42h
Un brot de gastroenteritis al càmping Cambrils Park afecta 442 nens i adults allotjats en l'establiment, així com 14 treballadors. Segons ha avançat el 'Diari Més', Salut Pública ha obert una investigació per tal d'esclarir l'origen del brot, que ha afectat grups procedents de Suïssa, Dinamarca, Polònia, Dinamarca, Regne Unit, Irlanda i l'Aràbia Saudita que fan estades esportives a la Costa Daurada.

Segons el citat mitjà, els primers casos d'aquest brot de gastroenteritis es van detectar en un grup d'estudiants de l'Aràbia Saudita. En el moment en què es va registrar el brot, hi havia allotjades més de 800 persones en l'establiment turístic.
 

Investigació oberta

Salut Pública ha obert una investigació i ha procedit a recollir mostres d'aigua i femta dels afectats per tal de trobar l'origen. En aquest sentit, la simptomatologia en tots els casos està sent lleu, amb episodis de vòmits, diarrea i malestar. Els afectats no han requerit atenció hospitalària.

Segons ha explicat el citat mitjà, les autoritats sanitàries esperen una evolució positiva del brot, ja que els símptomes remeten en un termini d'entre 24 i 48 hores.