Cacen a Tarragona un fugitiu de la justícia francesa per assassinat

La detenció, que es va fer a Tarragona, va anar a càrrec d'efectius de la Policia Nacional

La Policia Nacional va detenir el fugitiu a Tarragona.
La Policia Nacional va detenir el fugitiu a Tarragona. | Policia Nacional
21 de novembre del 2023
Actualitzat a les 10:37h
Agents de la Policia Nacional han detingut a Tarragona un perillós fugitiu que tenia en vigor, des del passat mes d'abril, una Ordre Europea de Detenció i Lliurament (OEDE) emesa per la Fiscalia del Tribunal Penal d'Avinyó (França), per un delicte d'assassinat. Segons ha explicat el cos policial en un comunicat, l'arrestat estava reclamat per la justícia francesa pel presumpte assassinat d'un membre d'una banda rival, relacionada amb el tràfic d'estupefaents.

El presumpte assassinat va tenir lloc el passat mes de març al departament d'Ardeche, a França. Segons la Fiscalia francesa, l'ara detingut va treure una pistola i va disparar la víctima, provocant-li la mort. Tot i que es van detenir diverses persones en relació amb el crim, l'autor material dels fets va aconseguir fugir.
 

Un dispositiu policial culminat amb la detenció del fugitiu a Tarragona

El mateix dia de la detenció, que va tenir lloc el passat 19 d'octubre, es va rebre una comunicació urgent, fruit de l'habitual i permanent cooperació policial internacional, des de la Comissaria General de Policia Judicial, activant-se les actuacions policials pertinents per localitzar i detenir el fugitiu.

Així, l'operatiu de la Policia Nacional va culminar amb la detenció a Tarragona del fugitiu, que no tenia antecedents penals a Espanya. En aquest sentit, l'arrestat va passar a disposició del Jutjat Central d'Instrucció, que va procedir amb allò que s'estableix en la cooperació judicial, pel que fa a les ordres europees de detenció.