Cinc funcionaris agredits per interns a la presó de Mas d'Enric en una setmana

El sindicat CSIF denuncia «passivitat» de l'administració davant de les reiterades agressions que pateixen els treballadors de les presons catalanes

El centre penitenciari Mas d'Enric està ubicat al Catllar
El centre penitenciari Mas d'Enric està ubicat al Catllar | Jonathan Oca
12 de setembre del 2023
Actualitzat a les 11:41h

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha tornat a denunciar diverses agressions a treballadors de presons catalanes en els últims dies. Cinc d'aquestes agressions van tenir lloc la setmana passada al Centre Penitenciari de Masd'Enric, al Catllar.

Segons explica el sindicat en un comunicat, dos interns de Masd'Enric van iniciar una baralla i quan tresfuncionaris van intervenir per aturar la trifulga van acabar sent agredits pels presoners.

Un dels agressors es va violentar contra els funcionaris, els quals va agredir deixant-los ferides que van requerir assistènciasanitària, com lesions a una mà, cops al pit i esgarrapades a la cara, segons indica CSIF, "amb una clara intenció de treure-li l'ull a un dels funcionaris".
 

Baralla a la presó de dones al Catllar


El sindicat també relata un succés similar ocorregut la mateixa setmana a la mateixa presó, tot i que en aquesta ocasió al Departament de Dones. En aquest cas van ser agredides dues funcionàries quan també van intentar separar duesinternes que s'estaven barallant.

El CSIFclama al comunicat que "si haguessin estat involucrats els companys de Mossos d'Esquadra, podrien haver fet servir una pistolaTaser. Si aquesta situació es produís en altres presons d'Europa, es faria ús d'aerosols i gels de defensa, els quals els nostres responsables no en volen sentir a parlar malgrat haver-hi un protocoldesenvolupat i legislació que en regula l'ús amb garanties".

El sindicat assegura, en el seu comunicat, que "'administració no fa res per evitar que patim aquestes agressions" i que "es nega a posar mitjans passius i actius que puguin ser realment efectius", dos motius pels quals exigeix que als funcionaris "se'ls doni la consideració d'agents de l'autoritat".