ACTUALITZACIÓ 17/06 a les 13.15 hores
Els Bombers han donat per controlat aquest divendres al migdia l’incendi forestal de Corbera d’Ebre, segons han explicat fonts de l’operatiu a l’ACN. El foc ja havia quedat estabilitzat a mitjanit. En total, s'han cremat gairebé 400 hectàrees, en concret, 397.
Ara els esforços es concentren als focs de Lladurs i d’Artesa de Segre, que continuen descontrolats.
NOTÍCIA 17/06 a les 7.20 hores
Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat el foc de Corbera d'Ebre durant aquesta matinada. Una gran notícia que compleix la previsió del cap de la regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre, Ricard Expósito, i s'ha pogut conduir a aquesta situació en les últimes hores.
[tweet]1537660492931538944[/tweet]
A mitja tarda de dijous, bona part del perímetre, el 90%, ja es donava per estabilitzat i no hi havia revifades. Una situació que es vivia, especialment, a la zona posterior de l'incendi i feia ser «relativament optimistes» els Bombers de cara la matinada.
«Illes» forestals que hi havia entre camps cremaven durant la tarda mentre es volia aïllar el cap de les flames entre conreus. L'objectiu principal era aturar aquestes flames abans que arribessin a la TV-7333 que connecta els municipis de Villalba dels Arcs i la Fatarella.
Finalment, s'ha pogut donar per estabilitzar el foc durant aquesta matinada de divendres. Unes hores difícils, ja que es patia per una zona de bosc allargada, considerat un punt crític que seguia la mateixa direcció que la marinada.
Després d'aconseguir l'estabilització de les flames a la Terra Alta, els Bombers de la Generalitat mantenen un dispositiu amb una trentena de dotacions per poder seguir amb les tasques d'extinció.
Pel que fa a la seva afectació, l'incendi forestal de Corbera d'Ebre ha calcinat unes 300 hectàrees, segons el Cos d'Agents Rurals.
Protecció Civil manté la fase d’Emergència 2 del pla INFOCAT
Protecció Civil de la Generalitat manté l’Emergència 2 del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pels diferents incendis forestals simultanis, que hi ha ara a Catalunya.
D’altra banda cal recordar les recomanacions que s’han fet al sector agrícola perquè treballin a primera i última hora del dia i que evitin treballar en les hores centrals del dia, quan fa més calor i la humitat és més baixa.
També es vol agrair la col·laboració dels municipis afectats pels incendis i les seves Associacions de Voluntaris de Protecció Civil en la gestió dels incendis.