Un agent dels Mossos d'Esquadra agafant l'escultura dels Jocs Olímpics recuperada a Barcelona

Un home ataca amb un ganivet múltiples vegades a la seva parella a Amposta

La dona, en estat molt greu, va ser operada d'urgència i es troba ingressada a l'UCI

La crònica de successos protagonitzats amb arma blanca continua a les comarques de Tarragona. Després de l'episodi violent a la Part Alta de Tarragona, aquest dimarts una dona era atacada per la seva parella a Amposta

Segons explica ACN, una dona de 38 anys es troba ferida  molt greu a l'UCI de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. El servei d'emergències va rebre l'avís cap a les vuit del vespre. 

Una veïna va fer la trucada en sentir els crits d'auxili de la víctima, que vivia amb el suposat agressor en un pis del carrer Ramon Sales. La víctima va ser trobada estesa enmig d'un bassal de sang al replà del domicili.

La situació era terrorífica i es va comprovar que la noia tenia múltiples ferides d'arma blanca al pit i al ventre. Un cop estabilitzada pels professionals sanitaris va ser traslladada a l'hospital tortosí. D'urgència va entrar a quiròfan per ser operada.

En conseqüència de les ferides en diverses parts del cos, la dona es troba molt greu a l'UCI

Atrinxerament i entrega

L'autor del crim, la seva parella  sentimental de 70 anys, es va atrinxerar a l'interior del pis. La principal intenció que tenia era desfer-se de l'arma del crim i la roba que portava tacada de sang.

L'agressor ho va intentar tirant les proves del crim al terrat d'un veí de la localitat del Montsià. Aquesta acció no va servir, perquè els agents dels Mossos d'Esquadra van recuperar els objectes que el delataven.

Després dels requeriments fets per la policia, es va rendir. El protagonista va sortir per la porta amb les mans enlaire. Tot seguit, els mossos el van detenir en col·laboració de la Policia Local ampostina.

Gelosia en l'agressió masclista

El motiu de l'atac amb arma blanca cometent una agressió masclista hauria estat per gelosia, segons fonts policials. En aquest sentit, se l'investiga per homicidi dolós en grau de temptativa, lesions i maltractaments.

Els cossos policials no tenen constància de denúncies prèvies per maltractaments o agressions. L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos s'ha fet càrrec del cas. Està previst que passi a disposició judicial aquest dijous. 

Condemna a la violència masclista

L'Ajuntament d'Amposta ha condemnat «rotundament» la violència masclista arran de l'apunyalament d'aquest dimarts. L'alcalde, Adam Tomàs, ha reiterat el rebuig frontal a qualsevol forma de violència exercida contra les dones i ha lamentat els fets. 

També ha refermat el compromís del govern municipal per seguir implementant polítiques d'igualtat i la creació d'espais segurs per a les dones que pateixen aquestes violències.