Incendi a la Serra de Senan

Denuncien per imprudència greu un home per haver provocat l'incendi forestal de Senan

L'origen del foc és una crema de restes vegetals no autoritzada | L'incendi es va iniciar el passat 21 de març i va cremar 43 hectàrees

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home de 69 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l'Espluga de Francolí, com a presumpte autor d'un delicte d'incendi per imprudència greu, per haver provocat l'incendi forestal de Senan del passat mes de març.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El passat 21 de març es va declarar un incendi forestal que va cremar 43 hectàrees, gairebé la seva totalitat de zona forestal i una hectàrea de terreny agrari. L'incendi va suposar l'activació de nombroses dotacions dels Bombers de la Generalitat per tal d'extingir-lo. 

El foc va afectar massa forestal de tres municipis diferents: Senan i l’Espluga de Francolí a la Conca de Barberà, i Fulleda a les Garrigues. Les dotacions de Bombers de la Generalitat van treballar durant dies fins que el foc es va donar completament per extingit aquest passat 4 d’abril.

Un cop es va poder apagar el foc, els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per tal d'esclarir l'origen de les flames. Així, mitjançant la investigació tècnica del Cos d’Agents Rurals i també d’altres gestions d’investigació policial, es va poder determinar que el foc havia començat en una finca agrícola situada a l’Espluga de Francolí.

Les indagacions posteriors van comprovar que el responsable de la finca hauria fet una crema de restes vegetals sense autorització i que aquesta crema es va descontrolar i va afectar la massa forestal propera a la finca. Un cop identificat el presumpte autor per imprudència de l’incendi, els investigadors van citar-lo per declarar a comissaria i van lliurar l’atestat policial al jutjat coneixedor del cas.