Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles

Desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris en domicilis que actuava a Calafell

Els membres del grup criminal han ingressat a presó

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava als robatoris en cases en diversos punts del territori català, entre ells a Segur de Calafell i Calafell. El 18 de desembre, els agents de la policia catalana van detenir quatre homes de nacionalitat albanesa com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força a domicili i pertinença a grup criminal. 

Una sèrie de robatoris en diversos punts del territori i que seguien el mateix 'modus operandi' van provocar que s'iniciés la investigació. Les indagacions policials van permetre identificar els lladres que estaven darrere dels fets.

El funcionament del grup criminal era similar a l'utilitzat per les organitzacions que es dediquen als robatoris a l'interior dels domicilis. Seleccionaven les cases en zones d'entorn boscós  i vies de fugida  per poder escapar  si eren detectats per la policia.

Tots quatre anaven amb un cotxe fins a la casa escollida per ser robada. En aquest moment, un dels integrants feia les funcions de conductor, els descarregava en una zona propera i s'esperava fins que s'havia consumat el robatori. Els altres, amb l'ús d'eines fracturaven portes i finestres per entrar a robar. Un cop dins buscaven joies, dispositius electrònics o diners en efectiu. En acabar, avisaven el conductor i fugien ràpidament.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els membres del grup criminal no tenien cap relació al territori ni cap domicili conegut, fet que dificultava la investigació. Els lladres d'aquest perfil, a més, tampoc tenien feina ni activitat remunerada, demostrant que la seva activitat criminal era l'única font d'ingressos.

Els policies tenien clar que hi havia elements que els permetien pensar el la possibilitat d'una eventual fugida  al seu país d'origen dels investigats: tots estaven en situació irregular al país, se sabien investigats i no tenien cap domicili ni allotjament conegut. 

El 19 de desembre, els Mossos d'Esquadra els van aturar mentre circulaven amb un dels dos cotxes que feien servir habitualment i els van detenir. En l'escorcoll s'hi va trobar lots petits, un tornavís, joies, material informàtic i diners en efectiu.

Els arrestats van passar a disposició el dia 20 de desembre i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. A dos dels tres detinguts se’ls relaciona amb tres robatoris en cases de les localitats de Vallirana, Segur de Calafell i Calafell. Els altres dos també van participar en robatoris a Matadepera i Seva.