Destrosses, pintades, incendis... El vandalisme encén totes les alarmes a Bellvei

L'alcalde demana la implicació de totes les famílies per revertir la situació

16 de gener del 2023

La plaça de l'Església de Bellvei va ser escenari fa pocs dies d'un greu acte de vandalisme. L'espai va quedar totalment brut i ple de deixalles, i fins i tot es va encendre un foc entre la rectoria i el mateix temple. Lamentablement, no va ser un fet aïllat, ja que el municipi fa temps que pateix situacions com aquesta.

 

Trencaments de fanals o bancs, furts de cadires en actes públics, destrosses en vehicles particulars o pintades de grafits s'han comptabilitzat per desenes. També hi ha hagut vandalisme a dins del pavelló municipal o en parcs infantils. Per tot plegat, l'alcalde de Bellvei, Gerard Colet, ha fet un comunicat on expressa la «preocupació més profunda» i demana l'ajut de les famílies.

 

«Nivell de violència inaudit»

Colet identifica l'inici d'aquests problemes amb els mesos de restriccions durant la pandèmia. «En certa manera, podien arribar a entendre's com a fruit de la insatisfacció, resignació o frustració per la rigidesa d'uns protocols durs encara que necessaris», afirma. Però aquests actes d'incivisme no han remès gens amb el pas del temps, i tenen «un nivell de violència inaudit al municipi».

 

El batlle avisa que no es consentirà que aquestes actuacions «continuïn escalant». Amb la intenció de revertir la situació, ha demanat més implicació a les famílies per transmetre «els valors del respecte, civisme i responsabilitat». La consigna és que es «pari atenció a aquestes persones que tant estimem quan surten de casa per trobar-se», afegeix.

 

«Perquè estimar-les també és impregnar-los de valors com el respecte i la responsabilitat. Ells i elles són el futur, el nostre futur també i mai ens hi hauríem de posar de costat», conclou el batlle.