Exterior de la residència l'Onada d'Alcanar

Detingut per agressions sexuals un treballador de la residència de gent gran L'Onada d'Alcanar

Treball i Afers Socials obre expedient a l'empresa gestora i es personarà com acusació popular

Els Mossos d'Esquadra han detingut  un treballador de 54 anys de la residència de gent gran L'Onada d'Alcanar, al Montsià, per presumptes agressions sexuals a dues dones residents del centre. La detecció es va produir aquest diumenge al vespre.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient per la via de la Inspecció de Serveis Socials a L'Onada, l'empresa gestora de la residència i es personarà com a acusació popular en el cas quan el jutjat obri diligències. La conselleria assegura que arribarà fins al final per depurar totes les responsabilitats  que se'n derivin, tant individuals com de l'equip professional de la residència.

Els Mossos investiguen si hi pot haver més víctimes.
 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

No es descarten més víctimes

El treballador ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicted'agressionssexuals a dues dones, de molt avançadaedat, residents al centre de gent gran L'Onada d'Alcanar però, com apunten fonts policials, no es descarta que puguin imputar-se-li altres delictes. Arran d'una primera denúncia, els Mossos d'Esquadra van identificar la segona víctima, però la investigació segueix oberta per si n'hi ha més. La detenció es va fer ahir al vespre i l'home passa aquest dilluns a disposició del jutjat d'instrucció número 1 d'Amposta.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va tenir coneixement de la detenció aquest diumenge al vespre i ha activat les vies per actuar judicialment davant «d'un cas molt greu amb conseqüències penals». També s'ha ofert suport psicològic a les dues víctimes i a les seves famílies a través del Servei d'Intervenció Especialitzada per dones que han patit violènciamasclista. El Departament «lamenta profundament» i considera «absolutament intolerables i gravíssims» aquests fets contra unes persones en especial situació de vulnerabilitat i indefensió.

L'Ajuntament d'Alcanar també es personarà com acusació popular

L'Ajuntament d'Alcanar, com també ha anunciat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, es personarà com a acusació popular en el presumpte cas d'agressions sexuals a dos residents del centre de gent gran L'Onada  perquè es depurin responsabilitats. El consistori es mostra «consternat» pels fets i els condemna per «extremadament greus i totalment inacceptables». L'Ajuntament d'Alcanar ha ofert «suport incondicional» a les persones afectades i a les seves famílies i ha demanat «el màxim respecte davant d'aquests fets».