Imatge del pilot de drons de la Policia Local de Tortosa

La Policia Local de Mont-roig localitza un home desaparegut gràcies a l'ús del dron

L'aparell també ha servit per avaluar els danys ocasionats pel temporal Glòria al litoral de Miami Platja

La Policia Local de Mont-roig del Camp va incorporar l'any 2019 un dron com a eina de treball per a les operacions que duu a terme el cos. Ara, aquest aparell ha estat una peça clau en l’operatiu de recerca d’una persona desapareguda que va tenir lloc el dilluns 27 de gener.

Localitzen l'home desaparegut amb la càmera tèrmica i el rescaten amb l'ajuda del sistema d'il·luminació del dron

La Policia Local va rebre l'avís de la desaparició a quarts de nou del vespre. Un home de 50 anys, veí de Miami Platja, havia desaparegut al voltant de la urbanització Costa Zèfir. Després d’una primera recerca sense èxit, es va decidir incorporar aquest aparell en les tasques de cerca. Mitjançant la càmera tèrmica, els agents van iniciar el reconeixement per les zones de més difícil accés, mentre els altres policies feien la cerca des de terra.

En aquest sentit, el dron va ser un element important a l’hora de localitzar el desaparegut, així com de seguretat per als agents. L'aparell aeri va servir de punt de referència, per arribar a la persona desapareguda i per posteriorment ajudar a treure-la de la zona on estava gràcies al sistema d’il·luminació que també ofereix.

Enregistren amb dron els danys ocasionats pel temporal al litoral de Miami Platja

D'altra banda, aquests dies el dron ha estat també una de les eines que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha fet servir per avaluar els danys que el temporal Glòria va provocar al municipi a finals del mes de gener. Personal especialitzat de la Policia Local va pilotar el dron pel litoral de Miami Platja fent gravacions que permeten visualitzar l’estat en què han quedat les cales, els despreniments de murs, roques i les afectacions que s’han produït als accessos i serveis públics.

  

Tal com destaquen des de l'Ajuntament, el contingut d’aquestes imatges ha estat especialment rellevant per als departaments tècnics encarregats de fer les corresponents avaluacions i informes sobre els danys que s’han produït a tota la costa, tenint en compte que en la majoria dels casos es tracta de punts del litoral que són inaccessibles per terra. Uns danys que el consistori ha xifrat en prop de 5 milions d'euros.

El dron va ser una inversió de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp l'any 2019, amb un cost de 6.000 euros. Des del consistori destaquen que aquest és un recurs que es pot utilitzar de forma genèrica en casos d’emergències, com la localització de persones desaparegudes, especialment de nit amb la càmera tèrmica, però també en casos d’inundacions, incendis forestals, controls de masses, control costaner, infraccions de trànsit, visualització d’edificis amb despreniments perillosos, entre d’altres. A més, també pot ser rellevant en el suport del control de l’incivisme, com ara abocaments de residus o altres incompliments que tinguin a veure amb les ordenances municipals.


Comentaris