Llentiscle decomissat a Cunit.

L'espoli de llentiscle no s'atura: N'enxampen una furgoneta plena a Cunit

L'Ajuntament anuncia que ja prepara una ordenança per aquestes accions

Una setmana després que atrapessin diverses persones amb 780 quilos de llentiscle a Calafell, la policia local de Cunit ha fet una altra intervenció similar al seu municipi. En un control que estaven fent a la carretera C-31, van aturar una furgoneta que estava carregada d'aquesta planta, molt buscada perquè té una gran sortida comercial.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els agents van confirmar amb els tècnics de medi ambient que la planta era llentiscle, de la qual n'hi havia prop de 150 quilos al vehicle. Per això van decomissar la càrrega i des del consistori estan valorant si la destinen a algun biòtop marí de municipis veïns.

Preparant una ordenança

L'espoli de llentiscle és un delicte a l'alça els últims mesos, amb grups que es dediquen al seu robatori en zones boscoses. Aquesta planta mediterrània és usada per fer preparats medicinals o com a ornamentació. El seu espoli causa danys al medi ambient i conflictes amb els propietaris dels terrenys on està plantada. Per aquesta raó, des de l'Ajuntament de Cunit han avançat que ja treballen en una ordenança municipal per regular aquestes accions.