La caiguda d'uns cables elèctrics provoca un incendi forestal a Prades

Tècnics d'Endesa estaven treballant a la zona perquè divendres passat un pollancre havia deixat sense electricitat tot el poble

Els Bombers de la Generalitat han hagut d'actuar a Prades en un incendi que per sort ha estat apagat ràpidament. Concretament l'avís als serveis d'emergències ha entrat a les 11.40 hores i es tractava d'un foc en camps sense llaurar, al lateral de la carretera de Capafonts. Hi han treballat un mitjà aeri i quatre terrestres, i es desconeix l'extensió que ha quedat calcinada, tot i que en un principi seria minsa. Des de Protecció Civil també s'ha donat l'avís per la manca de subministrament elèctric que ha afectat tot el poble de Prades, 1.009 abonats, i és que el foc ha estat provocat per la caiguda d'uns cables elèctrics.

Un pollancre deixa sense electricitat Prades

Els fets es remunten a divendres passat quan un pollancre va caure sobre una línia elèctrica deixant tot el municipi sense subministrament. Va ser llavors quan tècnics d'Endesa es van desplaçar fins al municipi per instal·lar uns generadors i dues torres de fusta provisionals per poder passar cable i així poder dotar d'electricitat el municipi durant el cap de setmana. 

La solució va funcionar fins a aquest dimarts. Tècnics d'Endesa es disposaven avui a treballar a la zona per instal·lar les noves torres elèctriques quan han vist que les fortes ventades del cap de setmana van tombar un arbre proper a les torres de fusta provisionals. Un segon arbre, a tocar d'elles, ha acabat cedint mentre els tècnics treballaven i ha estat el que ha provocat l'incendi de vegetació.

Ara mateix, Prades torna a estar a l'espera que es repeteixi la mateixa maniobra per part d'Endesa perquè puguin recuperar el subministrament elèctric.

"Aquesta nit: Incendien el monument franquista de Tortosa" "Tarda moguda al sud de Tarragona: 2 incendis cremen vegetació i un bar"