Nou ensurt al polígon Nord amb un incident a Carburos Metálicos

Un veí ha donat l'avís al 112 pels volts de les onze de matí en veure una fumarada blanca

 

Nou ensurt aquest matí al polígon nord de Tarragona, cinc dies després que el PLASEQCAT fos activat per una altra fuita. A les 10.50 hores un veí de Constantí ha trucat alarmat al 112 després d'escoltar les sirenes a la zona. La gran presència d'un fum blanc, visible des de força punts, ha augmentat el nerviosisme entre els veïns i veïnes, tot i que en aquesta ocasió no s'han notat olors. Segons han explicat a TarragonaDigital, el succés ha estat a l'empresa Carburos Metálicos i ha consistit en un «incident menor» —tal com asseguren des de Protecció Civil— amb «emissió de vapors d'aigua» els quals els sensors instal·lats a la zona no han detectat com a tòxics, pel que no hi hauria cap perill per a la població.

 

 

La incidència ha obligat a confinar els treballadors de les fàbriques pròximes per precaució i ha estat solucionada en deu minuts. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, la fuita s'hauria produït quan ha saltat una vàlvula de seguretat de Protòxid de Nitrogen, un gas que s'utilitza per a les anestèsies i que no és tòxicRecordem que fa tan sols cinc dies es va haver d'activar el PLASEQCAT per una fuita, no tòxica, de gas sulfhídric també al polígon Nord

 

Carburos Metálicos, ubicada al polígon nord, és l'empresa que va protagonitzar l'accident químic mortal el maig del 2019, quan durant les tasques de preparació per a la revisió de l'interior d'un dels dos tancs d'amoníac es va produir una deflagaració i una fuita que va deixar un mort, un ferit molt greu i quinze ferits més.

Més notícies de la categoria Successos