Intercepten dos drons sobrevolant persones al nucli de Torredembarra

Els fets van tenir lloc aquest passat dissabte i només s'ha localitzat l'operador de vol d'un dels aparells

Imatge dels dos drons intervinguts per la Policia Local de Torredembarra.
Imatge dels dos drons intervinguts per la Policia Local de Torredembarra. | Cedida
07 de març del 2023
Actualitzat a les 10:57h
La Policia Local de Torredembarra ha localitzat i intervingut dos drons que feien vols per l’espai aeri de Torredembarra, sense autorització. Segons ha explicat l'Ajuntament torrenc, tots dos disposaven de càmeres de gravació. Els fets van tenir lloc el passat dissabte 4 de març, al carrer del Freginal i al passeig de la Sort, respectivament.

En el primer cas, es va localitzar també l’operador de vol que es trobava gravant l’espai aeri. En el segon, es va localitzar el dron en el moment d’aterrar, sense localitzar el propietari. També estava gravant i disposava de targeta de memòria. La Policia Local està investigant-ne la titularitat a través de les dades de l’aparell.

Tots dos casos s’han denunciat per operacions negligents i temeràries, ja que sobrevolaven persones en nucli urbà, un fet que comporta un risc per a la seguretat.

La Policia Local de Torredembarra ha informat dels fets a l’Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) i a la Unitat Pegasus de la Guàrdia Civil, especialitzada en gestió aeronàutica i de seguretat operacional.