Illa de Sant Antoni al Delta de l'Ebre

Localitzen una embarcació embarrancada a la costa del Delta de l'Ebre amb fardells de droga

La investigació continua oberta i es desconeix el parador de la tripulació

Nou incident amb substàncies estupefaents com a protagonista a les comarques de Tarragona. La Policia Local de Deltebre ha localitzat aquest dissabte al matí una embarcació embarrancada davant la costa del Delta de l'Ebre, al voltant de l'Illa de Sant Antoni, al terme municipal de Deltebre  (Baix Ebre).

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En l'operatiu, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil,  s'han trobat almenys cinc fardells de droga a l'interior de la barca. Segons fonts policials, és habitual que els tripulants abandonin l'embarcació quan s'encalla en bancs de sorra d'espai desconeguts.

Per ara no s'ha detingut  cap dels responsables del transport de la droga i la investigació continua activa.

Un narco submarí que operava des de Tarragona

La Policia Nacional ha comissat a Màlaga una embarcació semisubmergible amb capacitat per transportar fins a dues tones de droga. La macrooperació ha desarticulat un clan que operava des de Tarragona i que ha acabat amb 52 detinguts i 2.900 quilos de cocaïna i 700 quilos d'haixix intervinguts. 

El narco submarí s'hauria fabricat de manera artesanal  i amb unes dimensions de nou metres d'eslora, tres de mànega i tres de calat. La màquina va ser localitzada en una nau industrial i encara no estava acabada. Tot i això, estava preparada per trobar-se al mar amb un vaixell d'abastament on agafaria la cocaïna i el traslladaria a les costes espanyoles. En l'operatiu FERRO, van participar més de 300 policies durant un any d'investigació i agents de Colòmbia, Holanda, Portugal, el Regne Unit i els Estats Units, coordinats per l'Europol. 

Els principals membres de l'organització van ser localitzats a Tarragona  i, de manera simultània, van detenir tretze persones, entre les quals el principal investigat, fent sis registres. Es va trobar una 'cuina' per manipular la droga en un habitatge on es van comissar 15 quilos de clorhidrat de cocaïna  llestos per a la seva distribució a l'engròs, així com 60 quilos de cocaïna juntament amb diferents substàncies químiques. El febrer van interceptar un enviament de 583 quilos d'haixix amb destí a França i Itàlia en un peatge de Salou, on es van detenir quatre persones en un dispositiu en què es van fer cinc registres.