Imatge de l'interior de la mesquita del carrer de Canoneges de Tarragona

Els Mossos investiguen un funeral amb 700 persones en una mesquita de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona havia autoritzat el funeral amb un aforament de 50 persones

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per la celebració d'un funeral musulmà que s'hauria dut a terme en una mesquita del polígon Entrevies de Tarragona, i la qual l'Ajuntament de Tarragona hauria autoritzat. Segons avança el 'Diari de Tarragona', el consistori hauria permès celebrar el funeral amb un màxim de 50 persones, però realment a hi havia unes 700 persones congregades al lloc, 350 a l'interior i entre 300 i 350 més a l'exterior.

Els fets van tenir lloc aquest divendres,  1 de gener, al voltant de dos quarts de dues del migdia. Durant la celebració del funeral, una patrulla dels Mossos d'Esquadra es va desplaçar fins a la mesquita, ubicada al carrer Mas dels Canoneges, al polígon Entrevies. Un cop allà, els agents van comprovar que s'estava superant l'aforament màxim autoritzat i que hi havia aproximadament 350 persones resant a l'interior del temple religiós, mentre que a l'exterior n'hi havia entre 300 i 350 més, segons l'agència EFE. Per aquest motiu, la policia catalana va desallotjar el funeral i va obrir les diligències pertinents.

Els Mossos investiguen el cas d'aquest funeral per tramitar la corresponent denúncia per no complir la distància de seguretat exigida amb motiu de la Covid-19, per la falta de ventilació a l'interior de la mesquita i per excés de l'aforament. Els agents, de moment, s'han posat en contacte amb l'imam de la mesquita, el president i un familiar del difunt, per conèixer les circumstàncies del succés.
 

Dos brots de Covid-19 originats en funerals el passat desembre al Camp de Tarragona

Aquest passat mes de desembre es van registrar dos brots de coronavirus originats en vetlles o funerals. El primer va ser a Torredembarra, on es van originar 35 contagis a causa d'un enterrament musulmà multitudinari sense mesures de seguretat en una casa particular. A causa d'aquest brot, es van haver d'aïllar fins a dotze grups escolars de sis centres diferents. El segon brot va ser detectat a Masroig, al Priorat, on una trentena de persones s'haurien contagiat després d'assistir en una vetlla al tanatori de Móra d'Ebre.