Els Mossos i la Policia Local d'Alcanar rescaten un jove que havia caigut en un pou

El noi va poder frenar la caiguda a uns 10 metres de profunditat | Els agents van actuar amb decisió i rapidesa per evitar que caigués més avall

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local d’Alcanar van rescatar el passat 28 de maig un jove de 18 anys que havia caigut dins d’un pou ubicat en una finca situat a tocar de l’N-340, al terme municipal d’Alcanar, a la comarca del Montsià. Segons fonts policials, pels volts de dos quarts d’una els agents van rebre l’avís d’un home alertant que el seu fill havia caigut a l’interior d’un pou d’uns 20 metres de profunditat. El pare, a través del 112, manifestava que no el podien treure, però sí que el sentien, i no podien precisar a quina profunditat es trobava.

Immediatament, Mossos i Policia Local van acudir al lloc dels fets. El jove, atrapat, els va explicar que s’aguantava fent pressió amb els peus i les mans contra les parets del pou per tal de no caure més avall, però que començava a estar cansat i no sabria quant de temps més podria aguantar. Amb això, els agents van decidir actuar ràpidament, sense esperar l’arribada d’altres equips d’emergència especialitzats en rescats.

Una escala a manera de politja

Per poder treure el noi, els policies van utilitzar les eslingues dels cotxes patrulles i una escala col·locada a sobre del forat del pou a manera de politja. A través d’aquest mecanisme, els agents van poder rescatar el jove i pujar-lo d’uns 10 metres de profunditat, aproximadament. El jove, en bon estat, va patir diverses ferides i rascades i va ser atès ‘in situ’ per una unitat d’assistència sanitària, sense requerir trasllat a un centre mèdic.

Posteriorment, els agents van poder comprovar que l’accident s’havia produït quan el noi va xafar una planxa metàl·lica que tapava el forat del pou. Aquest, arran de la seva oxidació, va cedir provocant la caiguda.

"Heroïna: Salva la vida d'una nena petita que s'ofegava a la platja, a Segur de Calafell" "'Vella normalitat': Retards de més de mitja hora a les Rodalies tarragonines"