No s'ho empassen: detingut al Vendrell per portar al banc un xec amb un número afegit

L'entitat bancària va detectar el frau i va avisar els mossos

El xec que va ser intervingut pels mossos al Vendrell.
El xec que va ser intervingut pels mossos al Vendrell. | Mossos
16 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 10:34h

"Si cola, cola" és el que devia pensar l'home que va tenir la pensada d'intentarincrementarl'import del xec que havia de presentar al banc aquest passat mes de novembre i, de pas, passar unes festes molt millors amb el canvi substancial a l'import que volia aconseguir.

És el cas que han explicat els Mossosd'Esquadra a través de les xarxes socials. Un home es va personar a una entitatbancària per cobrar un xec en el qual figurava com a beneficiari. Tanmateix, la jugada no li va sortir bé perquè es va passar un avís als mossos i va acabar detingut al Vendrell.

El xec tenia un valororiginal de 789,62 euros, però aquest import no li va semblar suficient a la persona implicada i va decidir afegir un '9' al davant de l'import, transformat la xifra als 9.789,62 euros.

La data d'expedició del xecfalsificat era el 27 de novembre del 2023 i l'home esperava que abans de la data de pagament, el 30 de desembre, tindria un ingrés extra per les festes. La jugada no va sortir bé i els Mossos d'Esquadra el van acabar detenint per un delicte de falsedat documental.