Nou abús grupal amb menors implicats a Salou: La víctima, una nena de 13 anys

Un dels implicats en l'agressió té menys de 14 anys i, per tant, no es pot imputar

L'agressió va passar el mes d'octubre a Salou.
L'agressió va passar el mes d'octubre a Salou. | Pau Masó
16 de març del 2023
Actualitzat a les 9:12h
Catalunya torna a despertar-se amb la notícia d'una nova agressió sexual protagonitzada per menors, en aquesta ocasió a Salou. Segons ha avançat el mitjà de paper Diari de Tarragona, quatre joves haurien abusat d'una menor de 13 anys a casa d'un dels agressors.

Els fets es remunten al passat mes d'octubre, segons avança el mitjà, quan els quatre menors estaven a casa d'un d'ells amb la víctima. Va ser allí quan li van realitzar tocaments i la van abusar sexualment. La noia, de 13 anys, no hauria explicat els fets fins que els seus pares van descobrir recentment amenaces cap a la menor penjades a les xarxes socials.

Tres detinguts i un quart inimputable

Arran d'aquestes informacions, la nena va explicar als seus pares el que va passar i van anar a interposar una denúncia als Mossos d'Esquadra, els quals van obrir una investigació que va culminar amb la detenció de tres dels sospitosos aquesta mateixa setmana, tot i que el quart implicat no es va poder arrestar perquè és menor de 14 anys i, per tant, és inimputable.

Segons explica el mitjà de paper, els tres detinguts, de 16 anys, van passar a disposició del Jutjat de Menors aquest dimecres a la tarda i ja s'han aplicat mesures

Un d'ells ha quedat en llibertat vigilada, mentre que els altres dos han estat internats en un centre de menors de manera cautelar. Un dels dos joves que han estat internats compta amb una desena d'expedients oberts per robatoris amb força, violència i intimidació, així com robatoris de cotxes. L'altre jove, també té problemes de conducta, compta amb antecedents per robatoris i ha estat expulsat del centre escolar en diverses ocasions.

El conseller d'Interior obre debat sobre els menors inimputables

Aquest cas arriba poc després que es destapés una agressió sexual al pati d'una escola al Vendrell, entre altres casos a Catalunya.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va assegurar aquest dimecres des d'Amposta que hi ha una "xifra negra" de violències que no es denuncien i que són més que els fets que es denuncien. 

Tot plegat ha posat sobre la taula el debat de menors implicats en aquestes agressions sexuals i que no poden ser imputats per la Llei del Menor si tenen menys de 14 anys. 

Elena, ha defensat que el debat sobre el límit d'edat per imputar delictes a menors requereix una anàlisi "integral i global". "No hi ha solucions màgiques per a problemes complexos" i "buscar-les, expressa impotència".

El conseller ha refusat fer valoracions "en fred" sobre la qüestió i ha recordat que s'han de tenir en compte "moltes derivades de caràcter social i educatiu"