Investiguen un possible abús a dos menors al pati d'un institut al Vendrell

Un grup de menors, alguns d'ells inimputables per ser menors de 14 anys, haurien agredit dos nois de 12 anys

Els fets van passar a l'Institut Escola Àngel de Tobies del Vendrell.
Els fets van passar a l'Institut Escola Àngel de Tobies del Vendrell. | TGNDigital
14 de març del 2023
Actualitzat a les 16:07h
Un jutjat de Tarragona investiga una possible agressió sexual a dos nois de dotze anys a l'Institut Escola Àngel de Tobies del Vendrell, segons avança el Diari de Tarragona. Els investigats són dos nois de quinze anys per als quals s'han dictat diverses mesures cautelars, com ara la llibertat vigilada i la prohibició d'acostar-se a menys de 50 metres de les víctimes.

La investigació s'ha obert arran de les denúncies dels pares de les dues víctimes per uns fets que van tenir lloc el passat 3 de març. A les denúncies, s'explica que un grup de nois —entre els quals hi havia els dos acusats i altres de menys de catorze anys, per tant, inimputables— va agafar-ne un altre i li van practicar una penetració amb els dits per sobre dels pantalons. També li haurien agafat els testicles i li haurien donat cops.

El mateix atac es va produir amb l'altra víctima, en dues accions que van tenir lloc al pati de l'institut. Després de prestar declaració davant dels Mossos d'Esquadra, el cas ha arribat als jutjats, on s'ha obert investigació per una possible agressió sexual.  

Des de l'Ajuntament del Vendrell han apuntat a TarragonaDigital que estan assabentats de la investigació, però que tot el procés "correspon a Educació de la Generalitat i a la justícia". Fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat que han rebut les denúncies per part de les víctimes. 

"Ràpida actuació del centre educatiu"

Des del Departament d'Ensenyament han assenyalat, per la seva banda, que el centre educatiu "va actuar de manera ràpida i efectiva després de l'agressió". A més de les mesures cautelars dictades pel jutge, el cas també està derivat a la DGAIA. Igualment, la Unitat de Suport a l'Alumnat en situació de violència (USAV) "està activada des del primer moment" i des d'Inspecció es van prendre "mesures pedagògiques internes per garantir la seguretat de les víctimes".