Nou cop al cultiu de marihuana: 1.300 plantes intervingudes en una casa d'Alcover

Els Mossos han detingut el responsable de la plantació com a suposat autor d'un delicte de tràfic de drogues i de defraudació de fluid elèctric

02 de febrer del 2023

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una plantació interior de marihuana a Alcover i han detingut un home de 22 anys com a suposat autor d'un delicte de tràfic de drogues i de defraudació de fluid elèctric. Els fets, segons ha explicat la policia catalana en un comunicat, van tenir lloc aquest dimecres en una casa de la urbanització Masies Catalanes del municipi de l'Alt Camp.

 

L’operatiu policial es va efectuar després de confirmar l’existència d’una possible plantació de marihuana en un habitatge ubicat a l’avinguda de les Flors de la urbanització Masies Catalanes d’Alcover. Dies abans, els investigadors van constatar que les finestres estaven totes tapades i que hi havia fins a sis aparells d’aire condicionat en ple funcionament.

 

Els agents van observar com aquesta instal·lació i les seves conduccions d’aire sortien del soterrani i desprenien una forta olor a marihuana. Així mateix, també estava tot ocult amb teles d’ombreig i darrere d’un arbre de grans dimensions.

 

Entrada i escorcoll: prop de 1.300 plantes intervingudes

Davant tots aquests indicis, la Unitat d’Investigació dels Mossos, amb el suport d’efectius d’ordre públic i Seguretat Ciutadana, va realitzar aquest dimecres al matí, al voltant de les nou, una entrada i perquisició i va comprovar que la casa havia estat habitada des de feia mesos pel cultiu continuat i industrial de marihuana.

 

L’estructura d’alguns dels espais interiors havia estat modificada per instal·lar més d’un centenar de làmpades, humidificadors, ventiladors, aparells d’aire condicionat i diverses sortides d’aire cap a l’exterior. En total, als baixos de la casa es van comissar 1.291 plantes de marihuana de fins a un metre d’altura i es va verificar que la connexió al subministrament elèctric era fraudulenta.

 

Segons ha explicat la policia catalana, està previst que el detingut passi en les pròximes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls.