Nou cop al tràfic de marihuana: desmantellen una plantació al Baix Ebre

Els Mossos han detingut un home de 54 anys que està acusat d'un presumpte delicte de tràfic de drogues

Imatge d'un agent dels Mossos d'Esquadra investigant a la plantació de marihuana de Benifallet.
Imatge d'un agent dels Mossos d'Esquadra investigant a la plantació de marihuana de Benifallet. | Mossos d'Esquadra
30 d'agost del 2023
Actualitzat a les 17:54h
Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns 28 d'agost un home de 54 anys, com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues a la població de Benifallet, a la comarca del Baix Ebre. Els agents estaven realitzant serveis de patrullatge rural pel terme municipal quan van observar alguns indicis compatibles amb l'existència d'una instal·lació de cultiu de marihuana en terreny rural.
 
Immediatament, van sol·licitar reforços policials i es va procedir a efectuar les comprovacions oportunes. Així, al lloc es va localitzar una infraestructura de regadiu amb diverses mànegues i dipòsits d'aigua, distribuïts en diversos bancals amb multitud de plantes de marihuana d'entre un i dos metres d'alçada i d'un o dos metres d'amplada.

A més, els policies també van trobar material divers relacionat amb el cultiu, com un nombre elevat de torretes de cultiu, panells solars, bombes d'aigua i bosses per emmagatzemar la droga produïda.
 

Droga valorada en fins a 1,5 milions d'euros

El total de plantes de marihuana intervingudes va ser de 850. En funció del pes final de les plantes un cop assecades, haguessin generat un comerç fraudulent per un valor aproximat d'entre 770.000 euros i 1,5 MEUR. Juntament amb la infraestructura de cultiu es van localitzar diverses tendes de campanya on presumiblement descansaven i feien guàrdia els qui vigilaven la plantació.

Totes elles estaven buides excepte una, on es va trobar un home en el seu interior. Els agents van detenir l'individu per un suposat delicte de tràfic de drogues i ha passat aquest matí a disposició judicial davant el jutge en funcions de guàrdia de Tortosa.