Cau una banda criminal internacional que exportava marihuana des de Reus amb camions

Hi ha 14 detinguts que conreaven i distribuïen la droga per diversos països a través d'una empresa de transports
Hi ha 14 detinguts que conreaven i distribuïen la droga per diversos països a través d'una empresa de transports | Mossos d'Esquadra / Policia Nacional

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana i haixix que operava des de la ciutat de Reus. Hi ha 14 detinguts que conreaven i distribuïen la droga per diversos països europeus com França, Holanda, Alemanya i Itàlia a través d'una empresa de transports per carretera d'aparença legal i domiciliada a Barcelona. Els agents han intervingut 200 quilos de marihuana i 8,5 d'haixix. A part del mateix cultiu, també compraven substàncies a altres productors per revendre-la posteriorment. Tres dels detinguts han ingressat a presó.

La investigació va començar el març del 2019, quan es va saber que un grup format per individus d'origen albanès estarien utilitzant un habitatge situat en una urbanització d'una localitat propera a Reus per cultivar marihuana i exportar-la a països de l'entorn europeu, triplicant o quadruplicant els beneficis.

Un cop localitzada la plantació i identificades les persones que s'ocupaven de la seva instal·lació i manteniment, els investigadors van saber que es tractava d'una àmplia organització que, a més dels seus propis cultius, es nodria de marihuana a través de la seva àmplia xarxa de contactes a gairebé tot el territori de Catalunya, principalment a les demarcacions de Tarragona i Lleida.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Una empresa de transports, la tapadora

La trama rebia grans quantitats de marihuana que posteriorment distribuïa camuflada en camions d'una empresa de transports de Barcelona, amb destí principalment a França, Holanda, Alemanya i Itàlia. Aquests enviaments arribaven a assolir els 200 quilos, amb una freqüència d'un o dos viatges al mes.

L'organització s'encarregava de gestionar les seves pròpies plantacions, així com de contactar amb tercers productors o intermediaris per fer l'aprovisionament més gran possible d'aquesta substància. Posteriorment, en locals protegits, que variaven constantment com a mesura de seguretat, s’assecava la que ho necessitava, s'envasava al buit i s'emmagatzemava fins que la quantitat acumulada feia rendible el seu transport a Europa.

Els investigadors van saber on estava l'últim lloc d'emmagatzematge de la marihuana i abans que es fes un nou enviament van fer sis entrades, dues de les quals als domicilis dels investigats, una altra a l'habitatge de seguretat, dues més en una casa i l'última en una nau on es van desmantellar plantacions actives a punt de ser recol·lectades. Es van intervenir 200 quilos de marihuana en planta i en cabdells ja envasats.

En paral·lel, la policia francesa va intervenir en dues localitats del país veí fins a 200 quilos més de marihuana ocults en dos camions que es relacionen amb l'organització desmantellada.

Imatge de la plantació de marihuana descoberta pels Mossos i la Policia Nacional | Mossos d'Esquadra / Policia Nacional

Un dels camions que transportava la droga va patir un accident

Un dels camions que transportava la droga va patir un accident a la comarca de la Selva. Els Mossos d'Esquadra van intervenir nou quilos d'haixix i una important suma de diners. També van detenir tres persones d'origen italià quan rastrejaven la zona per recuperar la mercaderia.

En total es van detenir 14 persones per delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric, ja que la plantació que gestionaven estava alimentada de forma il·legal punxada a la connexió general.

En els sis escorcolls practicats s'han confiscat 200 quilos de marihuana, 8,5 d'haixix i nombrosos estris per al cultiu, tractament i processament de la droga, així com dos vehicles, múltiple material elèctric per a la climatització de la plantació i més de 10.000 euros en efectiu.

Tres dels detinguts han ingressat a presó i els altres han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

També et pot interessar

"🔥 AQUESTA MATINADA: 3 intoxicats en l'incendi d'una cuina a Tarragona" "⚠ ARA MATEIX: Retencions a l'AP-7 per un accident a Vandellòs"