Un cotxe patrulla de la Policia Nacional en València

La Policia Nacional desmantella una xarxa d'explotació sexual a Cambrils

Les dones explotades eren d'origen sud-americà i se'ls hi prometia regularitzar la situació administrativa a Espanya

La Policia Nacional ha desmantellat a Cambrils un pis i un establiment comercial, dedicat a l'estètica i massatge, on dones d'origen sud-americà, eren explotades sexualment. El prostíbul estava regentat per una encarregada de nacionalitat colombiana, amb l'ajuda d'altres membres de la seva família.

A mitjans de l'any passat, arran de la denúncia d'una dona que explicava ser explotada sexualment per un grup de persones que vivien a la província de Tarragona, va començar la investigació. En aquest sentit, li van prometre regularitzar la seva situació administrativa a Espanya. Per aquest motiu li van oferir un treball en un centre de bellesa a Cambrils, el qual era una tapadora d'un prostíbul, on havia d'estar disponible per als clients durant les 24 hores del dia.

Aquest estava relacionat amb un pis situat en el mateix immoble de la localitat, el qual era utilitzat per l'organització criminal per allotjament de les noies i per exercitar la prostitució, en horaris fora d'obertura del local comercial.

Vivien una situació de semiesclavitud i coaccionades

Sota amenaces i coaccions, la víctima va ser submisa a condicions d'explotació extrema: disponible a qualsevol hora del dia; pràctiques sexuals sense protecció; condicions d'higiene pèssimes, així com obligada a consumir substàncies estupefaents i alcohol amb els clients. 

Entre altres formes d'intimidar-la, els integrants de l'organització criminal li practicaven santeria yoruba, originària d'Àfrica i arrelada a Llatinoamèrica, per obligar-les a complir les ordres. Finalment, aprofitant un descuit dels explotadors, va poder fugir i explicar-ho a les autoritats policials.

En mode de venjança, van publicar a les xarxes socials fotos íntimes de la víctima perquè les puguin veure els seus familiars.

Sis detinguts en l'operatiu

Un cop autoritzades les entrades al local de massatges i al domicili, es va trobar cocaïna, una balança de precisió; pastilles per avortar; dos equips informàtics i documentació relacionada amb la publicitat del local, així com la comptabilitat i llista de preus dels serveis. 

En l'operatiu es va procedir a la detenció de 6 persones, entre les quals es trobava la responsable del prostíbul. Tots ells van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte de tràfic d'éssers humans amb la finalitat d'explotació sexual, delicte relatiu a la prostitució, delicte contra la salut pública, delicte contra la intimitat, amenaces i pertànyer a un grup criminal.


Comentaris