Un porc senglar es passeja de nit per Cambrils

L'exemplar ha estat vist a l'avinguda de la Diputació, a Vilafortuny
El porc senglar estava passejant per l'avinguda de la Diputació, a Vilafortuny | Cedida

 

Curiosa imatge la que han captat uns veïns de Cambrils durant la nit d'aquest passat  dissabte 11 d'abril. Una cambrilenca ha trobat un porc senglar passejant per l'avinguda de la Diputació, a Vilafortuny, i ha compartit el document a les xarxes socials. L'exemplar, de grans dimensions, estava caminant per la carretera i en veure el vehicle va marxar cap a un dels carrers adjacents. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Cal recordar que aquest fenomen és cada vegada més habitual en algunes poblacions catalanes on la sobrepoblació d'aquesta espècie s'ha convertit en un veritable problema per a la pagesia i un risc per al trànsit de vehicles.

 

L'arribada de senglars a pobles i ciutats es cada vegada més habitual

Els experts apunten a la 'humanització' del porc senglar els últims anys arran del seu increment poblacional. La facilitat de trobar aliment als pobles i ciutats fa que apropar-se als nuclis urbans s'hagi convertit en un costum per a alguns d'aquests animals. Un hàbit, però, que comporta els seus riscos per als humans, i que també pot causar danys en parcs i jardins.

 

Tampoc és la primera vegada que aquests animals s'apropen a nuclis urbans de la Costa Daurada. El passat mes de febrer van trobar un a Salou, un fenòmen que  es va repetir l'any passat. També al 2019, un grup de senglars va sorprendre els veïns i veïnes de Cambrils. Quatre exemplars es van passejar durant la nit pel centre de la ciutat, als voltants de la riera d'Alforja.

 

Com actuar en cas de detectar un animal en un entorn que no li correspon? El més recomanable és avisar el cos d'Agents Rurals de Catalunya, tant si l'animal es troba en bones condicions com si no ho està. Aquests professionals són els que s'encarregaran de realitzar les accions pertinents, tant si fa falta la recollida de l'animal com altres processos amb la prioritat d'evitar riscos per a les persones.