Un porc senglar es passeja de nit per Cambrils

L'exemplar ha estat vist a l'avinguda de la Diputaci贸, a Vilafortuny
El porc senglar estava passejant per l'avinguda de la Diputaci贸, a Vilafortuny | Cedida

Curiosa imatge la que han captat uns ve茂ns de Cambrils durant la nit d'aquest passat  dissabte 11 d'abril. Una cambrilenca ha trobat un porc senglar passejant per l'avinguda de la Diputaci贸, a Vilafortuny, i ha compartit el document a les xarxes socials. L'exemplar, de grans dimensions, estava caminant per la carretera i en veure el vehicle va marxar cap a un dels carrers adjacents. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

Cal recordar que aquest fenomen 茅s cada vegada m茅s habitual en algunes poblacions catalanes on la sobrepoblaci贸 d'aquesta esp猫cie s'ha convertit en un veritable problema per a la pagesia i un risc per al tr脿nsit de vehicles.

 

L'arribada de senglars a pobles i ciutats es cada vegada m茅s habitual

Els experts apunten a la 'humanitzaci贸' del porc senglar els 煤ltims anys arran del seu increment poblacional. La facilitat de trobar aliment als pobles i ciutats fa que apropar-se als nuclis urbans s'hagi convertit en un costum per a alguns d'aquests animals. Un h脿bit, per貌, que comporta els seus riscos per als humans, i que tamb茅 pot causar danys en parcs i jardins.

Tampoc 茅s la primera vegada que aquests animals s'apropen a nuclis urbans de la Costa Daurada. El passat mes de febrer van trobar un a Salou, un fen貌men que  es va repetir l'any passat. Tamb茅 al 2019, un grup de senglars va sorprendre els ve茂ns i ve茂nes de Cambrils. Quatre exemplars es van passejar durant la nit pel centre de la ciutat, als voltants de la riera d'Alforja.

Com actuar en cas de detectar un animal en un entorn que no li correspon? El m茅s recomanable 茅s avisar el cos d'Agents Rurals de Catalunya, tant si l'animal es troba en bones condicions com si no ho est脿. Aquests professionals s贸n els que s'encarregaran de realitzar les accions pertinents, tant si fa falta la recollida de l'animal com altres processos amb la prioritat d'evitar riscos per a les persones. 

 

"馃う馃徎鈥 Trenca l'ordre de confinament i fuig d'un control policial a Creixell" "馃槗 Els enxampen jugant a golf a Mont-roig durant l'estat d'alarma"