«Estem espantats»: una onada de robatoris preocupa als veïns d'Almoster

Els veïns i veïnes preparen diverses accions després d'aquest seguit d'incidents
Els lladres regiren les habitacions buscant algun objecte de valor. | TarragonaDigital

Els veïns i veïnes de la urbanització Mas Carreras, al terme municipal d’Almoster, estan vivint un autèntic calvari les darreres dues setmanes. La inseguretat s’ha instal·lat a les seves vides després de viure una quinzena de robatoris en habitatges de la zona, essent aquest dissabte 8 de febrer, l’últim episodi de l’onada entrant en quatre domicilis, segons fonts veïnals. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

«Estem espantats»

L’inici dels fets es remunten entre deu i dotze dies enrere, quan va haver-hi el primer robatori a la zona de Mas Carreras d’Almoster. Des d’aquest dia fins aquest cap de setmana de febrer, la inseguretat ha anat cada cop més en augment. Els lladres no utilitzaven sempre el mateix 'modus operandi' per accedir als habitatges. Ho feien trencant els vidres de finestres o portes, així com forçant-les o saltant la tanca de l'exterior, per entrar a l'interior de les cases.

En els successos d’ahir, en poc més d’una hora van entrar a robar en quatre habitatges d’Almoster. En un d’ells, però, un veí de la zona va enxampar un dels lladres mentre estava robant. En l’intent d'agafar al delinqüent, l’home va ser agredit físicament i, afortunadament, no va patir cap dany.

El lloc per on van accedir a robar en un habitatge d'Almoster | TarragonaDigital

Els veïns i veïnes de la urbanització han explicat a TarragonaDigital que «estem molt espantats per la nostra seguretat i la dels nostres fills». S’ha informat de tots aquests fets als Mossos d’Esquadra i se’ls ha reclamat més presència policial, ja que se senten desprotegits. «No estem rebent cap mena de suport ni per part de les autoritats ni per ningú», argumenten els veïns. Fins i tot, s’han plantejat marxar de la zona donada aquesta situació. 

Per aquest motiu, ja s’han començat a mobilitzar i en els pròxims dies s’esperen reclamacions a nivell municipal per obtenir més seguretat a la zona després d’aquesta onada de robatoris i acabar amb la por que estan passant.

Els Mossos confirmen els casos

Aquest dissabte, 8 de febrer, els Mossos d’Esquadra es van desplaçar fins a la urbanització d’Almoster per un robatori consumat i dues temptatives, segons informa la policia catalana a TarragonaDigital. En aquest sentit, també informen que, a hores d’ara, no hi ha denúncies d’aquests incidents a la localitat del Baix Camp. 

Una quinzena de robatoris en pocs dies crea inseguretat a Almoster | TarragonaDigital

"🚨 AQUESTA NIT: Gran quantitat d'actes incívics a Reus" "👮 L'alarmant nombre de persones sancionades per orinar al carrer a Reus"