Resolen els apunyalaments al Parc Central de Tarragona: Xarxa criminal, drogues i armes

Els Mossos han arrestat un home acusat de doble intent d'homicidi i quatre persones més en relació amb el cas i han comissat dues armes de foc tipus carabines

Imatge del material requisat durant els escorcolls.
Imatge del material requisat durant els escorcolls. | Mossos
30 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:10h
Els Mossos d'Esquadra de Tarragona han detingut un home de 26 anys, de nacionalitat veneçolana, com a presumpte autor d'una dobletemptativad'homicidi a dos menors que va tenir lloc el passat 26 de febrer a la ciutat, al ParcCentral de Tarragona. Els fets van succeir al carrer Vidal i Barraquer quan els dos joves van resultar feritsde gravetat per arma blanca.

La policia també ha arrestatquatrepersones més relacionades amb el cas. Totes les detencions van fer-se el 26 de maig en el marc d'un operatiupolicial que va incloure diverses entrades i escorcolls. La policia va comissar dues armes de foc tipus carabines i diverses quantitats de droga. El jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona va decretar l'ingrés a presó de l'autor material de l'agressió i llibertat amb càrrecs per la resta.La investigació policial ha permès determinar que la baralla que va produir-se el passat mes de febrer, es va iniciar per una discussió entre les víctimes de l’agressió i un altre menor amb qui es van barallar i a qui van provocar lesions lleus. Seguidament, aquest jove va avisar per telèfon un altre home que va arribar ràpidament al lloc dels fets amb un patinet i els va agredir amb un ganivet.

El 28 de febrer, els investigadors van detenir el menor que va avisar i induir a l’autor material de l’agressió. A més, també se li va atribuir un delicte de trencament de condemna, ja que tenia en vigor una prohibició per portar armes. Per aquest motiu, aquest noi va passar a disposició de la Fiscalia de Menors de Tarragona, qui va decretar el seu ingrés en un centre.

D'altra banda, el 3 de maig es va arrestar un segonmenor relacionat amb el cas, el qual va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició davant de la Fiscalia.

Les gestionspolicials van permetre constatar una estreta relació personal entre la mare del primer menor detingut i el presumpte autor material de l’agressió, motiu pel qual l’havia encobert durant tot aquest temps. En aquest encobriment també hi va participar un familiar de la dona en facilitar-los una finca on amagar-se.

De la investigació es desprèn que dos dels investigats formaven part d’un entramatcriminal que captavajoves, algun d’ells menors, per distribuirdroga a tota la ciutat.

Entrades i detencions relacionades amb el cas


Per tot això, divendres passat, 26 de maig, es van fer dues entrades i escorcolls simultanis a Tarragona per localitzar i detenir tres dels investigats. En la primera hi va participar el Grup Especial d’Intervenció (GEI) i va permetre als agents arrestar el principal investigat i autor material de la dobletemptativad’homicidi. Alhora, la policia va arrestar un familiar seu per encobriment.

Així mateix, a l’interior de les cases on vivien els dos individus es van intervenir dues armes de foc tipus carabines, un punyamericà, una navalla de més de 14 centímetres, unes manilles i diversa droga i documentació personal relacionada amb el cas.

En la segona entrada i escorcoll es va arrestar una dona, mare del primer menor detingut, la qual distribuïadroga des d’un immoble de la zona centre de Tarragona. En aquest sentit, dins del domicili es van comissar tot tipus de substànciesestupefaents així com haixix, MDMA, LSD i diners en efectiu.