Façana del Palau de Justícia de Tarragona

Laura Solé, la tarragonina detinguda pels aldarulls a Tarragona, rep una de les notícies més esperades

Els Juristes per la República han donat la notícia de l'Audiència Provincial

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Tarragona ha estimat el recurs d'apel·lació i ha revocat les mesures cautelars imposades a Laura Solé, la tarragonina detinguda la nit del dijous 17 d'octubre de 2019 durant els aldarulls per la postsentència del procés català, als voltants de la Tàrraco Arena Plaça. La resolució judicial l'ha fet saber Juristes per la República a les seves xarxes socials. 

D'altra banda, també estan esperant la resolució imminent del cas de Joan Tortosa, veí del Pont d'Armentera, i en la mateixa situació que Solé. 

Revocades les mesures cautelars

Laura Solé i Joan Tortosa, els dos tarragonins que van ser detinguts el 17 d'octubre i empresonats, de forma preventiva, el dia 19 del mateix mes fins al 22 de novembre, dia que van sortir de Mas d'Enric després del pagament d'una fiança de 2.000 euros per cadascun des de la Caixa de Solidaritat. A més, la detenció de Solé va ser condemnada per la violència exercida pels agents de paisà de la Policia Nacional. 

Després d'aquests incidents, els Juristes per la República van presentar un recurs d'apel·lació per les mesures cautelars que se li havien imposat a Solé i Tortosa. En aquest sentit, durant el vespre d'aquest divendres, 28 de febrer, a les xarxes socials dels juristes han anunciat que l'Audiència Provincial de Tarragona ha revocat les mesures cautelars imposades a la Laura Solé pel Jutjat número 1. Entre aquestes mesures, hi havia que no podia assistir a manifestacions ni anar a l'estranger, així com la fiança de 2.000 euros, les quals, segons Juristes per la República, «no s'haurien d'haver acordat mai».

Encara falta solucionar un dels dos casos, concretament, el de Joan Tortosa. El cas del veí del Pont d'Armentera està pendent de resolució presentada, la qual serà imminent, i que està reclamada com la de Laura Solé.

Notícies relacionades:


Comentaris